E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste dengelenme çabası dikkat çekti---

Endekste dengelenme çabası dikkat çekti

Endekste dengelenme çabası dikkat çekti
27 Aralık 2021 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TL’yi özendirme paketi sonrasında Türk Lirası’nda değer kazanımları ön plana çıkarken, yeni haftada da bu cephedeki gelişmeler ve TL varlıklardaki denge oluşumu takip edilecektir. Yeni haftada küresel çapta ekonomik veri akışı sakin seyrederken, salgın kaynaklı gelişmeler önemini korumaktadır. Veri akışının sakin seyrettiği yılın son haftasında küresel çapta likiditenin düşük seyrettiği görülebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
• 10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta içerisinde risk iştahındaki toparlanmayla yukarı yönlü bir fiyatlamanın izlendiği küresel hisse piyasaları yılın son haftasına sakin bir görünümle başlıyor. Hafta içerisinde sert satışların yaşandığı ve devre kesicilerin çalıştığı BIST-100 Endeksi etkili olan tepki alımlarıyla cuma gününü %4,76’lık yükselişle 1.891,28 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma günü Noel tatili nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 11,60 – 11,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 11,00’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul’da son satışta Noel öncesi yabancı yatırımcıların bir kısmının pozisyon kapamaları, kurdaki sert hareketle birleşince panik ortamı oluşmasına neden oldu. Son haftalarda da ifade ettiğimiz gibi momentum rallilerinde oluşan ilk sert kayıp, satışın serleşeceği endişesiyle panik ortamına neden olmaktadır. Haftanın son iki gününde ise dengelenme çabası dikkat çekti. Bu süreçte geçtiğimiz hafta panik satışlarda görülen dip seviye olan 1.725 civarının güçlü destek olması beklenebilir. Herhangi bir sebeple bu seviyenin altına sarkılacak ve bu seviye altında kapanış ihtimali oluşacak olursa satışlar yeniden sertleşebilir. Bu seviye üzerinde kalındığı sürçe alım yönlü stratejiler ön plana çıkabilir. Olası bir tepkide ilk olarak 2.000 civarı gündeme gelecektir.

Küresel piyasalar yılın son haftasına karışık seyirle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 2712/2021

 

Yurtdışında Noel Baba rallisi için gözler Omikron’da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)