E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia piyasaları dengelendi---

Emtia piyasaları dengelendi

Emtia piyasaları dengelendi
04 Şubat 2020 - 14:00 borsagundem.com

Bakırdan petrole kadar emtia fiyatlarında görülen sert düşüşün ardından Çin vadelilerinin erken işlemlerdeki kayıplarını azaltmasıyla birlikte emtia piyasaları denge buldu

Traderların Pekin'in etkisi giderek artan virüs salgını karşısında ekonomik büyümeyi desteklemek için aldığı önlemleri değerlendirmesi emtia fiyatlarındaki toparlanmayı destekledi.

New York'ta işlem gören petrolden Londra piyasasındaki bakıra kadar Salı günü sıçrama yaptı. Çin'de işlem gören demir cevheri ve ham petrol erken işlemlerde düşmesine karşın sonrasında dengelendi. Çelik ve tarım ürünü vadeli kontratları toparlandı.

Bakır Pazartesi günkü işlemlerde Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Sert düşüşte koronavirüsün ABD ile Çin arasında azalan ticaret gerginliğinden kaynaklı pozitif ekonomik etkiyi silebileceği endişeleri etkili olmuştu.

Pazartesi günü 2.4875 dolar ile beş ayın en düşük seviyesini gören aktif bakır kontratı 2.5615 dolardan işlem gördü. Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 2.1, Şanghay'da yüzde 0.5 yükseldi.

ABD petrolü vadelileri Pazartesi günü düşmesinin ardından tekrar varil başına 50 doların üzerine tırmandı.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)