E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiEmlak Konut GMYO ve Pınar Süt sorusu---

Emlak Konut GMYO ve Pınar Süt sorusu

Emlak Konut GMYO ve Pınar Süt sorusu
06 Ekim 2023 - 08:53 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler

GELİR VE KÂRDA BÜYÜME SÜRÜYOR

SORU-Emlak Konut GMYO’nun uzun vadede ve kısa vadede hareketi sizce ne olur?
Ömer Faruk

CEVAP- Bireysel yatırımcıların kısa vadeli beklentilerle hareket etmesi her zaman için riski artıran bir durumdur. Bunun nedeni kısa süreli işlemlere profesyonellerin daha fazla işlem yapmaları ile alakalıdır. Profesyonellerin sahip olduğu imkan ve araçlar kısa vadede bireysel yatırımcıların gerçekleştireceği işlemlerden kazanç elde etme olasılığını zayıflatmakta. Zarar olasılığının yüksek olduğu işlemlerden uzak durmak daha baştan başarıya giden yolda önemli bir mesafe kat etmeye imkan verecektir. Bu nedenledir ki kısa süreli al-sat işlemlerle uğraşmak yerine uzun vadede beklentisi olan şirketlere yönelmek bireysel yatırımcılar açısından daha yerinde bir bakış açısı olacaktır. Emlak Konut GMYO, sektöründe önemli bir firma ve geride kalan üç yılda sürekli yükselen bir kârlılık ile dikkat çekti. Son açıkladığı 2023 altı aylık mali tablolarında da güçlü kârlılığını sürdürdü. Firma yılın ilk yarısında dönem kârını yüzde 81,44 artırarak 2,6 milyar TL’ye çıkardı. Büyüme performansı hissenin fiyatına olumlu yönde yansıdı. Mart 2020’de en düşük 95 kuruşa kadar inen fiyat, şimdilerde 8,22 TL seviyelerinde bulunuyor. Geride kalan 3,5 yılda hissenin değeri 8 kattan fazla arttı. Büyüyen yapının devam etmesi hisseye ilgiyi canlı tutarken çıkışı da destekleyecektir.

GELİR ZAYIF GİDERLER YÜKSEK

SORU-Pınar Süt sizce olması gereken fiyatta mı?
Melek Yıldız

CEVAP-Bir hissenin alıcısı için asıl olan ileride ulaşacağı potansiyel fiyattır. Neticede aldığı hissenin fiyatı ileride yükselmeyecekse bundan zarar etmesi söz konusu olacaktır. Hissenin fiyatını ise birçok faktör etkilemektedir. Kısa sürede günlük gelişmeler ve haberler fiyat üzerinde etkili olurken uzun vadede belirleyici olan şirketin mali performansı olduğu göz ardı edilmemeli. Bunun anlamı firmanın ileriye dönük gelir ve kâr büyümesini sağlayacak projeleri varsa hissenin değerlenmesi için önemli bir motivasyon kaynağı da olacaktır. Şirketlerle ilgili değerlendirmede bulunurken bu projelerin olup olmadığı araştırılmalı. Bir diğer ayrıntı ise söz konusu projelerin hayat bulabilecek nitelikte olmasının da gerekliliğidir. Aksi taktirde başarısız plan ve projelerden bahsedilmiş olacaktır. Pınar Süt son üç yılda gelir ve kârını düzenli olarak büyütmeyi başardı. Özellikle son iki yılda güçlü bir kâr artışı kaydetti. Mali performansı hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdı. Hissenin fiyatı Ocak 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 4,71 TL’ye kadar inerken Ağustos 2023’te en yüksek 98,40 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 87,85 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirket son açıkladığı 2023 altı aylık mali tablolarında ise gelirdeki artışa rağmen dönem sonu kârını geriletti. Kârın düşmesinde hasılatın zayıf artışına rağmen giderlerdeki yüksek artışın etkisi bulunuyor. Şirketin kârındaki büyümeyi sürdürmesi hisseye yönelik ilginin de devam etmesine olanak tanıyacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,81
En Yüksek: 9,91
En Düşük: 9,59
Değişim 1,34 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,65
İşlem Hacmi 1.694.732.715
Toplam Adet: 174.031.083
Ağırlıklı Ort.: 9,69
Son Değer: 93,90
En Yüksek: 94,40
En Düşük: 89,60
Değişim 5,15 %
FK: 13,03
PD / DD: 1,06
İşlem Hacmi 62.777.821
Toplam Adet: 678.690
Ağırlıklı Ort.: 92,43
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL06 Ekim 2023 11:05

    İNSANLARIN NASILDA GÖZÜ AÇ ULAN HİSSE SENETLERİ NE OLDU DA 4 SENE İÇİNDE 150 KAT YÜKSELDİ.DÖVİZ HİÇ 150 KATMI YÜKSELDİ.ONDAN SONRA ZARAR EDERLER SONRA HÜKÜMETİ VE DEVLETİ SUÇLARLAR.