E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmine Ülker Tarhan'ın partisinin adı belli oldu---

Emine Ülker Tarhan'ın partisinin adı belli oldu

Emine Ülker Tarhan'ın partisinin adı belli oldu
14 Kasım 2014 - 10:00 borsagundem.com

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni parti kurma çalışmalarına başladı

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini verdi.

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi”... Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. 

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu.

Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup14 Kasım 2014 18:28

    CHP başkanı Türk askeri Kobani'yi IŞİD'den temizleyip YPG'ye teslim etsin diye tezkere istemişti. Ne oldu o iş?

  • ALEVİ DİNİNDEN, KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM14 Kasım 2014 16:40

    CHP yi yarı yolda bırakan gayretinizi tebrik ediyorum. Maşallah hizipçiliği Baykaldan iyi öğrenmişsiniz Baykalı da alın gidin kurduğunuz partide yeni hizipler yaratın oyalanın gidin.aslan sosyal demokratlar parti kurarken bile askerlerden destek alıyorsunuz .Partinize başarılar diliyorum .Eğer oy oranınız % 1 olursa başarınızı şarap içerek kutlayacağım.

  • ALEVİ DİNİNDEN, KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM14 Kasım 2014 16:40

    izmir 'li yazdığına cevap yazsak adam yerine konulmuş sayarsın,cevap yazmasak cehaletin ile toplumu kirletirsin..Toplumun kirlenmesine KIZILBAŞ MİLLETİNİN BİR FERDİ OLARAK GÖNLÜM RAZI DEĞİL.1.ALEVİ DİNİNİN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ.2.DERSİM SOYKIRIMI İLE yapılan insan olanın utanması gereken bir vahşettir.3.Alevi dinimizin ibadet yeri CEMEVİDİR.4.CEVABA CEVAP VERİLECEĞİNİ AKLINDAN ÇIKARMA 5.ALEVİ DİNİNE MENSUP İNSANLAR kimsenin izinde olmamanın onuru içindedir Koyun değiliz ki birilerinin izinde olalım.6.ALEVİ DİNİNDEN, KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM.izmir li problemin varsa yaklaş cevaplayalım..Daha büyük problemin varsa psikiyatriste git.

  • izmirliye cevap14 Kasım 2014 14:12

    kimse kimsenin inancına karışamaz herkes inancında serbesttir kim nasıl neye ibadet etmek istiyorsa eder.yaradan la kul arsına girmeye kimsenin hakkı yoktur.bir de atam izindeyiz demişsin burda art niyetlik hissediyorum.Atamızın hiç dinsel bağla alıp veremediği yoktur yani ne alevilik ne sünnilik ne de şiilik hatta ve hatta zerdüştlüklerle ataistlerle bile alıp veremediği yoktur.Mustafa Kemal in bir tek uğraştığı kişilik tipi kanı bozuklarla uğraşmıştır vatana ihanet edenlerle uğraşmıştır NOKTA

  • evrim14 Kasım 2014 13:34

    Ulusalcılıkla sosyal demokratlık birbirinin anti-tezi değildir gayet güzel hem ulusalcı hem sosyal demokrat olunur ulusalcılık uniter devleti savunmaktır aksi zaten düşünülememelidir...

  • yatırımcı14 Kasım 2014 12:06

    gezi olaylarında bu bir iç savaştır herkes sokaklara diyenin kurduğu partiden ne gibi düzgün bir icraat beklenir acaba...

  • İzmir14 Kasım 2014 11:16

    Alevilerden özür diliyormuş birileri. hadi ordan! Ataturk patrisi turkiyedeki dini yapıyı belirlemiştir ve bu yapıya karşı gelenlere gereken cevabı vermiştir hep! Yok bizi temsil eden ayrı bir dini otıorite isteriz, cem evi isteriz diye bölücülük yapan alevilere gereken cevap verilmeli. Atam izindeyiz....

  • Atatürkçü14 Kasım 2014 11:05

    ulusalcılar CHP den istifa edeceklerine Chp yi sosyal Demokratlardan temizleyip gercek atatürk partisi yapsınlar

  • rami14 Kasım 2014 10:05

    kurun kurun bölün chp yi,,,he he he :)