E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli maaşlarına ve asgari ücrete düzenleme geliyor---

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete düzenleme geliyor

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete düzenleme geliyor
30 Ekim 2021 - 18:37 borsagundem.com

AK Parti'den Vedat Demiröz, asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin, "En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz. Emeklilerle ilgili çalışma var, onların da emeklilik ücretleri yine yaşanabilecek noktaya gelecek" dedi.

AK Parti Teşkilat Akademisi Gaziantep Eğitim Programı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün "AK Parti Demokrasi Yolculuğu ve Lider" konulu söyleşisiyle başladı.

Demiröz, AK Parti'nin makroekonomik olarak çok iyi şeyler yaptığını ama mikro planda eksiklerinin bulunduğunu, sabit gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, küçük esnafın sıkıntı çektiğini teşhis ettiklerini ve buna karşı neler yapılması gerektiğini masaya yatırdıklarını söyledi.

Asgari ücret ne kadar artacak?

"İnanın, bu aralar haftada birkaç kez toplantı yapıyoruz. Bütçe görüşmeleri de devam ediyor" diyen Demiröz, şunları ifade etti:

"Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz."

'Emeklilik ücretleri yaşanabilecek noktaya gelecek'

Demiröz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Emeklilerle ilgili çalışma var, onların da emeklilik ücretleri yine yaşanabilecek noktaya gelecek. Bunların hepsi, çalışmalar bittikten sonra Cumhurbaşkanı'na sunulacak, onun da onayıyla bu, hayata geçirilecek. Ayrıca gelir vergisinde bazı esnafımızı muaf tuttuk. 785 bin esnafımız yararlanıyor, 240 bin lira gelirin altındakilerden vergi de almayacağız.

Bunun dışında onlara Kredi Garanti Fonu'yla yeni bir fon düzenleniyor, pandemi sürecinde geçen yıl 250 milyar lira verdik ama genelde büyük esnaf faydalandı çünkü bankalar kredi verirken bazı şeyler istiyor, ipotek, evrak, bilanço istiyor ama küçük esnafta bu tür şeyler eksik olduğu için o kredilere ulaşamadı, aslında ulaşılacak nokta oydu. Bu nedenle onları da kapsama alacak şekilde diğerlerinden ziyade, küçük esnafı kapsama alacak şekilde çalışmalar başladı. Geçtiğimiz gün buraya gelmeden önce Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüm, hazır olduğunu hatta rakam açıklamayacağım ama bizim telaffuz ettiğimiz rakamların daha üstünde bir fon ayırabilecekleri ifade edildi. Bu da bizim elimizi güçlendirdi."

İhracat iyi yolda

Demiröz, Türkiye'nin iyi yolda olduğunu dile getirdi. "İhracatımız çok iyi durumda. İhracat alacaklarımızın Türkiye'ye gelmesiyle hem cari açığın kapanacağını hem de bundan sonra döviz bolluğu nedeniyle kurların daha da esneyeceğini ifade ettiler, ben de aynı şekilde ifade ediyorum" diyen Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı:

"İyi yoldayız, eksiklerimizi teşhis etmemiz, bu hastalıkta da öyle teşhis koyduktan sonra tedavi daha kolay. Biz onun teşhisini koymuşuz, yılbaşına doğru bütün kararlar alınacak. AK Parti, bu ülkeye 20 yıl nasıl hizmet etmişse yine çözüm AK Parti'de çünkü diğer partilerin hiçbir projesi yok ellerinde. Bugüne kadar sadece laf. Lafla da peynir gemisi yürümüyor. Yine bu problemleri çözecek olan AK Parti'dir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde inşallah 2023 hedeflerimize ulaşacağız."

Tedarik krizi ülkeleri uçurumun kenarına itiyor

 

Fed beklenenden erken faiz artırabilir

 

G20 Liderler Zirvesi başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sfr31 Ekim 2021 22:41

    Demek ki seneye kesin seçim var

  • BORSACI31 Ekim 2021 22:08

    öyle bir aldatmaca siyaset yapıyorlarki insanın bu yalanları karşısında kanı donuyor 6 yıl önce 3600 katsayı hemen çıkartıyoruz dediler 6 yıl geçti şimdi zam diyorlar 10 yıl geçer belkide ama gerçek olan şuki bunlar insanlarla resmen dalga geçiyor.her kamu bankasına emekli vekilleri atamışlar yada her vekile 3,5 yerden maaşa baglamışlar yüzüde kızarmadan huzur hakkı deniyor bunların müslümanlıgı sorgulananır oysaki bu ülkede yüzbinlerce ünversite mezunu boş geziyor artık güven yok yalan dolandan başka icraat yok.

  • Günaydın hayırlı 31 Ekim 2021 21:39

    Zam yapmayın erken seçim yapın gidin

  • AHMET ÖZBİR31 Ekim 2021 18:36

    ONDOKUZ yıllık İSTİKRARLI dönem, bundan büyük GELİR olur mu? AK İKTİDAR DÖNEMİNDE "3 TÜRKİYE BÜYÜMÜŞÜZ" Sebep olan VATAN SEVDALILARINDAN RABBİM RAZI OLSUN. Minik düşünenler, HAYATI İŞKEMBEDEN İBARET SANANLAR için konuşmak, yazmak hele hele GERÇEKLERİ anlatmak TIRAŞA MANGODUR. Bayrağa sevdalı olanlar yanlışa, yamuğa RIZA GÖSTERMEZ.

  • hasan31 Ekim 2021 17:39

    Enflasyon %40 zam olarak %20  yapınca kendilerini birşey yapıyor zannedecekler

  • yorum31 Ekim 2021 15:44

    zam yapmayın enflasyonu körüklemeyin fiyatları indirin elektrik doğal gaz benzin mazot fiyatlarını aşağı çekin vatandaştan gelir vergisi almayın ama maaşa zam yapmayın

  • ASTOR31 Ekim 2021 14:57

    ZAM MAM İSTEMİYORUM. YETERKİ EKONOMİ DÜZELSİN BU ŞEKİLDE GİDERSE 5000 DE YAPSALAR FARK ETMEZ. ERTESİ YIL O 5000 DE YETMEZ. BİR AN ÖNCE   ERKEN SEÇİM OLSUN ÖNÜMÜZÜ GÖRELİM .

  • Fert birey asgarî31 Ekim 2021 14:19

    4000 TL net kimse bunun altını konuşmasın yoksa oy moy yok AKP ye

  • b.kemancı31 Ekim 2021 12:24

    lütfen   ilk defa güzel  bir şeyler duydum devamı şöyle olsun  isterim  hiç evi olmayan arsa tarla ,yazlık kışlık bulunmayan aldığı parayla şerefli yaşam mücadelesi veren emekliye kira yardımı verin 1.500 tl rahat ettirmek istiyor ve samimi iseniz .tşkl..yoksa zaten hakkım helal değildir .kimseye .

  • Sait31 Ekim 2021 11:04

    Yapa yapa5_10 tl zam yapilir...cifte vergilendirmeyi onleyin.vergi iade sistemini getirin gorelim ne oluyor devletin vergi geliri artsin

  • Vurguni31 Ekim 2021 10:32

    akp ne zaman işçi emeklisine sahip çıktıki. Akp öncesi asgari ücretten %23 fazla maaş alırken şimdi asgari ücretin %12 altında maaş alıyoruz. Kuru ekmel çorba ile yaşamayaçalışıyoruz.gaza ve elektiriği gelen zamlar ile Bu yıl nasıl kışa teslim olduk nasıl ısınıroz bilmiyorum..

  • Üç beş maaşınız yok31 Ekim 2021 10:11

    Emeklinin evine hırsız girmiş, kilitleyin kapıyı üzerine aç kalsın demiş.

  • Erd31 Ekim 2021 07:33

    “En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı” şeklinde yasal düzenleme olmalı

  • Öztürk31 Ekim 2021 00:06

    Bu asgeri ücreti başta olanlara vereceksin geçinebileceklermi o parayla anlıyacaklar tok açın halinden dertsiz dertlinin halinden anlamaz. Başta olan herkesi empati yapmaya davet ediyorum ince eleyip sık dokusunlar bu dünyanın öbür dünyası da var hz Ömer in adaleti olduğu gibi adaletli olsunlar

  • Tolga30 Ekim 2021 23:12

    Demek 2022 de seçim olacak. Halkı önce ezip duyunu çıkartıp iki kuruş maaş artışıyla oy almaya çalışacak.

  • azılı solcu30 Ekim 2021 22:42

    eğer ki erdoğan hükümeti maaşlara sağlam bir zam yapsın şimdiye kadar vermediğim oyumu vermezsem en adi  şerefsizim.bana kim iyi bir zam verirse oyum ona kardeşim.Darılmaca gücenmece yok.nasihat değil zam istiyoruz.yalnız %3 yüzde %5 değil.

  • 123331 Ekim 2021 10:42

    Şerefsizim demiş

  • Zamcik31 Ekim 2021 08:39

    Bu kafayla daha cok ezerler sizi. Verse ne vermese ne, alim gucunu düşuk tuttuktan sonra, 1 yil icerisinde para basip, verdigi zammi yok edeceklerdir.

  • Ünal30 Ekim 2021 23:13

    Sen vatanını da satarsın

  • Hehe30 Ekim 2021 22:11

    Niye seviye dustumu ki yasanabilir seviyeye getireceksiniz kim yapti hep bu cahapelilee yapmistir kesin 20 yildir kim yiyordu yaa bu ulkeyi cikcik

  • manyak herif30 Ekim 2021 22:10

    türkiyede eceviti de gördük demireli de,özalı, mesut yılmazı da erdoğanı da.halkın alım gücünde ne değişti hepsinde enflasyon ve hayat pahallılığı.büyüyoruz evet ,ihracat arttıyor ama yurttaşların yaşam standardında,alım gücünde  değişen bişey var mı .YOK.Tek istisna solcuların ve ataistlerin alaya aldığı takunyalı diye alay ettiği rahmetli erbakan zamanında tüm çalışana,emekliye %50 maaşlarına zam yapılmıştı.o zammı ve rahmetli erbakanı unutmak mümkün mü.mekanı cennet olsun.

  • Tufan30 Ekim 2021 21:45

    Ülkede kafadan 3-4 milyon 35 yaş üstü emekli olmuş adam var. Sağlık sistemi de iyileşince bunlar 25-30 senedir maaş alıp ekstra bir işde de çalıştılar. Bu erken emekli olanlara hiçbir zam verilmemelidir. Kadın gelmiş ben Türkiye de en erken emekli olan kadınım diye hava atıyor. 33 yaşında emekli olmuş. Herkes görmüştür tanışmıştır 35 yaş üstü emekli. Dünyanın neresinde böyle bir şey var. Bunu hiçbir ülke ekonomisi kaldıramaz. Bizim ülke işte bunlar gibi geçmişin hatalarından ilerlemiyor.

  • Onur30 Ekim 2021 23:15

    Hee emekli ol 1.600 lira maaş al sonra çalışmadan maaş ye. Yahu emekli olup çalışmama lüksümüz yok.

  • Garip hisli turancik30 Ekim 2021 22:19

    Huuohhuaaaa saldirrrrr tufan hucummmm onlara ekmek bilem verilmemeli huhuuohhhaaa 

  • AHMET ÖZBİR30 Ekim 2021 21:25

    TÜRKİYE Türkiye olalı böyle HİZMET görmedi, HÜRRİYETİN dibini yaşadı, ZENGİNLİK nedir gördü, İTİBARIN padişahını yaladı, SÜPER GÜÇ oldu, MUAZZAM OTOYOLUNA, KÖPRÜSÜNE, TÜNELLERİNE, METROSUNA velhasık MEDENİYETİN HASINA kavulturdu, YERÖRÜN, TERÖRİSTİN İŞİNİ BİTİRDİ, VATANI YAĞMALAMAK İSTEYEN USA/FETÖ'NÜN ANASINI BELLEDİ, VATANI KURTARDI. Sırada FAKİR-FUKARANIN ŞAHLANIŞI VAR İNLALLAH.

  • Mehmet30 Ekim 2021 22:51

    Senin gibi hödüklerin yüzünden gidemediğim yola, geçmediğim yollara ben dahil torunlarım bile vergi ödeyecek, hödük oğlu hödük.

  • Tam yobaz seyfi30 Ekim 2021 22:22

    Huhohhhaaa bravo harika yorum ,,yok yerlerden sebze toplu yola yok açlık yok işsizlik falan herkes de telefon var hhuhjhhuaaa 10 milon surili afgan somalastanli yeni ırk da aa nosssun bole ossuunnn juhuhhaa tosunum 

  • Tekno papaz 30 Ekim 2021 21:04

    Asgari ücrete 1000/1500 arası zam yapılacak ama bu zammın bir kısmı vergiden düşülerek verilecek. Ne kadar vergi olur ne kadarı işverene olur göreceğiz. Uyanık esnaf aynı oranda zamları döşer yine alınan maaşın değeri kalmaz.

  • BORSACI30 Ekim 2021 20:50

    ekenomi raydan çıkmış ülkede kullandıgımız TL günlük eriyor güven kalmamış halkı perişan ediyorsunuz vereceginiz 3 kuruş zamla geçinecek durum kalmadı o zamları kendinize yapın tıkanana kadar yeyin bu ülkeyi zaten kendi çiftliginize çevirdiniz.sabah 101 marketini gezdim komple etiketler degişmiş yine zamlarla uyandık.

  • Hakkı30 Ekim 2021 20:42

    Bilançolara bakınca görülüyor ki şirketler milleti soymuş, bankalar da şirketleri...bundan gari onların hiçbir talebini dikkate almamalı, dezavantajlı olanlar ( ücretli, emekli ) lehine düzenlemeler yapılmalı.

  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2021 20:38

    Herkesin evinde en az 1 otomobil var. Emekliler zatenşikayet etmiyor devlet erkanıda bu durumu söyledi. Ne düzenlemesi şimdi bu ? Tuik verileri zaten şahane çıkıyor, büyüme de ilk 10 a girdik. Avruada ve dunyada en hızlı büyüyen ülke oldu. Bunları ben demiyorum, birbir devlet büyüklerimiz söyledi tv lerde canlı yayınlarda. Aç insan yok dediler, kuru ekmek yiyen aç değil doktur dediler. şimdi birden bire ne oldu da ? Kılıçdaroğlu, Meral hanım, diğer millet ittifaki yöneticilerinin dediği gibi EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE düzenleme yapma kararı aldılar ? Demekki muhalefet öenrecek, proje üretecekki, hükümet durumu görüp çizilen planı uygulayacak. Muhalefet demekki iyi bişe,... Avrupada raflarda yiyecek yok, bizde bolluk var, neyin düzenlemesi bu ?  :D kabul edilmeyen sorunların iyileştirilmesi : ))

  • ates30 Ekim 2021 20:37

    2015 te emekli oldum ozaman asgari ucret 1000tl iken ben aliyordum 1300 tl simdi aliyorum2600 tl adalette bak asgari ucrete gelen zamla aramizda ikiyillik fark oluyor her yil bu bir malliktir

  • düzeni üzen30 Ekim 2021 20:14

    aman zam yapmayın acısını 1 ayda çıkartıyorsunuz ben boyle birşey görmedim alım gücü dip kazıyo

  • mesut kaya30 Ekim 2021 20:00

    240 bin altına esnafa vergi muafiyeti var. aynı muafiyet bordrolu çalışan işçi içinde olmalı. işçi çok daha az kazanıyor.

  • Tabi ya30 Ekim 2021 19:59

    Isilerine geldi mi avrupadan ornek verirler, esitleyin madem avrupadaki ulkelerdeki asgari ucretitle ayni olsun, 5,6 yerden maaas alanlari mecliste ret ettiniz utanmadan arsizlar

  • emekli30 Ekim 2021 20:59

    dur len ne yapıyon biz zararlı cıkarız o zaman onlar 1500 lira askeri üçret alıyor burayıda 1500 yapalım derlerse. ne yapacan ..yaparmı, yapar bunlar.

  • Aga30 Ekim 2021 19:56

    Yok ya onlar memnun hayatlarından, asgari ucretliyle doktor maaslarini yakinda esitlerler nede olsa oyu onlardan aliyorlar

  • Vatandaş30 Ekim 2021 19:51

    Ücretlerin insani yaşama seviyesinde olmadığını oyunuz düşünce mi anladınız..Ne oldu altınızdaki koltuğun vidası mı gevşedi?

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ30 Ekim 2021 19:46

    bizler kimseden maaşlarımıza zam istemiyoruz yeterki enflasyon sıfıra yakın olsun.

  • okiman0730 Ekim 2021 19:22

    yani kabul ediyorsunuz insan gibi yaşayamadıklarını...

  • madur adam30 Ekim 2021 19:07

     :O  :'( lütfederziniz  maaşlarınız yüksek diye indirnmeyin yeter :o)  :o)  :o)  :o) 

  • Baytar30 Ekim 2021 20:44

    ????? Türkçe kıt olduğuna Yabancı uyruklusun gibi, surimisin ? İsminde cümlen de tuhaf.

  • Zakir30 Ekim 2021 18:52

    Hadi inşallah hayırlısı