E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElon Musk'a Tesla darbesi: 25 milyar dolarlık kayıp---

Elon Musk'a Tesla darbesi: 25 milyar dolarlık kayıp

Elon Musk'a Tesla darbesi: 25 milyar dolarlık kayıp
20 Ekim 2023 - 08:29 borsagundem.com

Tesla'nın satışlarını artırmak için indirimlere gitmesiyle kârı 3. çeyrekte yüzde 44 düştü. Tesla'nın piyasa değeri 1 günde 99 milyar dolar erirken, şirketin CEO'su Musk'ın servetinde de 24.8 milyar dolarlık kayıp yaşandı

Piyasa beklentisinin altında gelen mali sonuçlar ABD merkezli elektrikli araç üreticisinin hisselerinde yüzde 9.2 düşüş yaşanmasına yol açtı. 

Firmanın piyasa değeri bu düşüşün ardından 797 milyar dolardan 698 milyar dolara geriledi.

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, hisselerdeki bu sert düşüş firmanın CEO'su ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın da bir servet kaybetmesine neden oldu. Forbes gerçek zamanlı servet listesinde yer alan bilgilere göre Musk'ın serveti sadece 1 günde 24.8 milyar dolar eriyerek 231 milyar dolara geriledi.

Bu düşüşe rağmen Musk dünyanın en zengin insanı unvanını korudu. Musk'ı 175.2 milyar dolarlık servetiyle Fransız lüks devi LVMH'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault takip etti. Amazon Kurucusu Jeff Bezos ise dün itibarıyla 151.2 milyar dolarlık servetiyle 3. sırada yer aldı.

Son düşüşe rağmen Tesla 698.2 milyar dolarla açık ara dünyanın en değerli otomotiv üreticisi olmayı sürdürdü. Tesla'yı dün kapanış itibarıyla 239.1 milyar dolarla Japon devi Toyota ve 94.1 milyar dolarlık piyasa değeriyle Çinli BYD takip etti.

KÂRINDA YÜZDE 44'LÜK DÜŞÜŞ

Tesla hisselerinde satışa yol açan özellikle firmanın kâr ve kâr marjındaki düşüşler oldu.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisinin geliri yılın üçüncü çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 23.4 milyar dolara yükseldi.Firmanın net kârı ise geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 44 düşerek 1,9 milyar dolara geriledi.

Tesla'nın geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 25.1 olan brüt kâr marjı ise şirketin fiyat indirimlerine giderek satışları artırma politikası sebebiyle bu yılın aynı döneminde yüzde 17.9'a geriledi.

Tesla'nın kârı üçüncü çeyrekte yüzde 44 azaldı

 

Tesla hisselerine üretim darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arda Mutlu20 Ekim 2023 11:05

    Elektrikli otomobil üretim maliyetlerinde en avantajlı ülke şu anda  Çin gibi görünüyor. Bu durumda rekabet edebilecek tek ülke olarak Türkiye öne çıkıyor. Yakında Musk yatırım kararıyla gelirse şaşırmam. Aslında Berline kurulan Tesla Bursa'da olsaydı bugün bu geriye gidişi konuşmuyor olurduk muhtemelen. Umarım her şey için geç değildir.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL20 Ekim 2023 10:43

    Daha beter olsunlar bunların her kazandığı Cent israil kurşun silah olarak gidiyor ve milyonlarca insanı her sene katlediyorlar.

  • Mucise Reis : )20 Ekim 2023 09:57

    Tesla holdıng gibi düşünün.. şuan bir elektrıklı otomobıl var, akıllı otonom araç. bu araçlar akıllı otonom cep telefonlara, kımılerıde yardımı işçi robotlara donecek. hatta savaşan robotlar, uçan ıha sıha tarzı uzay araçları, global ınternet uygu ağı ile egemen bir Elon... şuan çın de aynı araçları teknolojılerı kullanıyor. şu geldı aklıma Tesla akıllı otonom araçları askeri personel kullanır mı ? :D yada devlet buyuklerımız ? :D akıllı araçların etrafında kameralar var, kameralar anlık kayıtta etrafı izlıyor uydu ile konumunu otomobıl buluyor... pekı askeri bolgeye giren bu araçlar, devlet buyuklerın kullandığı araçlar, ulkemızın her m2 sını kaydeden yapay zekeye kayıt eden elan uyduları... yanı gelecek çok garip olacka... bu kameralara bir kırmızı bultenlı biri eklenecek bio resım tak tak adamı godurunce bir x otomobıl bunu abd ajanlarına bıldırecek :D ya teknolojı masum mu? deıl mı? zaman gösterecek

  • Tufan 20 Ekim 2023 09:44

    Twitter da itraile sayan hesapları kapatmadığı için cezalandırılıyor.