E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriElon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı---

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı
25 Nisan 2022 - 22:02 borsagundem.com

Twitter'dan yapılan açıklamada, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifi üzerinde kesin olarak anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

Twitter'dan yapılan açıklamada, şirketin hisse başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından Twitter'ın özel bir şirket haline geleceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Musk, "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır." ifadesini kullandı.

Twitter'ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istediğini belirten Musk, Twitter'ın muazzam bir potansiyeli olduğunu, onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Elon Musk'ın Twitter'ın tamamını yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının ardından Twitter, 15 Nisan’da "zehir hapı" olarak adlandırılan bir önlem almıştı. Şirketin yönetim kurulu oy birliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti.

Söz konusu önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunmuştu.​​​​​​​ Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği belirtilmişti.

ABD medyasında çıkan haberlerde, Musk'ın Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı aktarılmıştı. Söz konusu haberlerin ardından Twitter'ın New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kazanmıştı.

Elon Musk, Twitter'ın tamamını istiyor

 

Twitter’da Elon Musk etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş26 Nisan 2022 04:35

    Keşke savaşı bitirebilecek bir yatırımıda olsaydı

  • AHMET ÖZBİR26 Nisan 2022 04:21

    "TIRI VIRI'YA 44 MİLYAR DOLAR!" Yazık tam anlamıyla KAZIK!.. Türk'ün Sosyal Platformu'nu kuralım, TIRI VIRI'YI SOLLAYALIM. İsmini "REİS" koyalım YERYÜZÜNE HAKİM KILALIM. AK SEVDALILARI vazife başına!.. Durmak yok, TÜRK YAPARSA BİR NUMARA OLUR, DİĞERLERİ TOZ OLUR!..

  • Mucise Reis ;)26 Nisan 2022 08:52

    Sen ver parayı yapalım. :D ama kaç kişi güvenerek kullanır ? sorun o. gmail adresi aldığında özel hayat diyerek firma kimseye o bilgilrini vermiyor. ama ülkemizde var olan mail uzantısını anında yetkililer alıp içeriği yaszışmalar vb bakabiliyor. gmail, hotmail vb bu gruplar bağımsız ve kişi hayatına müdehaleyi kurallara uyuldugu surece koruyor. Sorun o zaten. ülkemizde öyle bişe olsa sipasi parti propagandası gibi her sayfa her satır, her reklam ve yazılar olurdu :D insanlar özgürlük istiyor, Sen olayı çözememişsin hala :D Hem asgari ücrete klavye tuşuna basacak adam bulamazsın :D yazılımda ek işler bile  maşanının katı : )

  • Derviş26 Nisan 2022 02:52

    Zenginin malı züğürdün çenesini yorar denirdi eskide.

  • Mehmet25 Nisan 2022 23:25

    Uydu interneti ile herkes ücretsiz twitt leyecek. .

  • Mucise Reis ;)25 Nisan 2022 23:08

    Patron büyük düşünüyor. Uydu sistemi üzerinde sosyal medya hakimiyeti çok önemli Tamamen kontrol kendisinde. Uyduları dünyayı sayrmaya devam ediyor. basir bir modem ile Türkiyeden dahi abone olup, USD olarak pahalı olabilir. amna ağrı dağı tebesinden dahi nete bağlanırsınız. İnternet üzerinden haberleşme yapabilirsiniz. Tel , görüntülü vb.. Şimdi sanal doge coinide bu işlere alet edecek belliki, Twettera yeni özellikler gelecek joinler ile ilgili :D ödeme ödül vb sistemler projeler var düşünsel olarak. Tesla zaten elektrık yeni model  bir dünya, zaten piller ile ilgili arge çalışmalar var uzun ömürlü depolamalı vb. Belkide gelecekte devletler harici özel vatandaşlıklar  olacak :D dünya içinde sanal dünya .Çok fazla yazılımcı alacak bu ağ sistemleri için farklı ü-lkelerden ileride. Tesla ile entegre olacak twetter, farklı sanal dünyalarda kullanacak. sıfırdan yapıp, herkesler eyayamak yerina hazırı alındı. Farklı coin yada doge ile zaten masraf çıkacak :D

  • Mustafa Tunç 25 Nisan 2022 22:16

    Ülkemizde daha yeni bir anayasa bile yapılamadı