E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizElliott Dalga Analizi Borsa Gündem’de---

Elliott Dalga Analizi Borsa Gündem’de

Elliott Dalga Analizi Borsa Gündem’de
02 Temmuz 2013 - 14:24 borsagundem.com

Yatırımcılara yeni rehber. Borsa dünyasının en gerçekçi, tüm dünyada da büyük ilgiyle izlenen Elliott Dalga Analizi, Borsa Gündem okurlarıyla buluştu

Bütün dünyada ilgiyle takip edilen ve yine bütün dünyada  uzman analistler tarafından hazırlanan “ELLİOTT DALGA ANALİZİ” artık Borsagundem.com’da. Global Menkul Değerler’den Hamit Maral’ın hazırladığı ve yorumladığı ilk BİST100 Elliott Dalga Analizi aşağıda.
DÜZELTME DEVAM EDİYOR
BIST100 endeksinde 50000’lerden başlayıp 93000’lerde sonlanan 5 dalgalık yükselişin düzeltme süreci halen devam etmektedir veya başka bir deyişle en düşük gördüğümüz 70000 seviyelerini halen 2 no’lu dalga olarak etiketlendirememekteyiz. 70000 seviyesini “2” ve “(c)” olarak etiketlendirmemiz için endeksin 85000 seviyelerini geçmesi gerekmektedir veya 70000 ve daha aşağılardan geçen (65000 ve 68000) düzeltme seviyelerinden birine kadar tekrar düşüş beklemek gerekmektedir.
Daha küçük dereceleri dalgaları inceleyecek olursak; 70000'lerden başlayan yükselişin ortalama 78000'lere kadar devam etmesini ve 8000 puanlık yükselişin düzeltmesinin gerçekleşmesini beklemek gerekebilir.
ELLİOTT DALGA ANALİZİ NEDİR
Ralph Nelson Elliott tarafından bulunan Elliott Dalga Prensipleri, insan heyecanı, kitle psikolojisi ve dış olayların neden olduğu etkenlerin, hisse senetlerinde bir yol boyunca karmaşık fiyat hareketlerinin bir çevrim dahilinde tekrarlandığını keşfetmiştir. R. N. Elliott, devamlı ilerleyen veya geri çekilen toplum psikolojisine benzer biçimde hareketlerin tekrarlandığı ki, bunların çok küçük dalgalara bölünebildiği üzerine de çalışmıştır. R. N. Elliott bu çalışmasını Dow teorisi üzerine kurarak hisse senetlerindeki dalgalanmaları, doğadaki fraktal yapıda keşfedip fiyat hareketlerini dönem içindeki dalgalar olarak tanımlar. Böylece Elliott, senetlerdeki büyük diplerin analizini yapabilecek özel dalga grafikleri ile tanımlanabileceğini ve detaylı senet tahminlerine teşkil edecek hareketleri tanımladı.
Her olay eşit ve karşıt reaksiyon oluşturur. Aynı kurallar finansal piyasalar için de geçerlidir. Fiyatların aşağı veya yukarı yönlü hareketini karşıt yönde bir hareket takip eder. Bir atasözü gibi “Ne zaman dışarı çıksam eve döneceğim” gibi. Fiyat hareketleri trend içinde bölünerek (kırılarak) bir yandan diğer yana doğru kanal içinde hareket ederken diğer bir taraftan düzeltme yaparlar. Trendler fiyatların ana doğrultusunu gösterirken, düzeltmeler ana trende karşıt yönde daha kısa trendler oluşturur. Bir itki dalgasında beş fiyat hareketinden üç tanesi (1, 3, ve 5. dalgalar) trend yönünde ve iki tanesi (2. ve 4. dalgalar) trende karşıt yönde hareket eder. Bu şekilde 5+3=8 dalgadan oluşan bir çevrim tamamlanmış olur. Tamamlanan bu çevrim bir sonraki daha büyük çevrimin ilk dalgası olacaktır. Bu dalgalar trende karşıt yönde hareket ederek beş dalganın düzeltmesini yapar. Fibonacci oranları, piyasaların ritimlerini çözmenize yardımcı olacaklardır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cef03 Temmuz 2013 01:25

    he? 5. dalga daha bitmedi. Elilottaki kanal prensibini ve süre faktörünü unutmayalim. 4. dalgada olmamiz yuksek muhtemeldir. ytd.