E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrikte kaçak hedefi koydu!---

Elektrikte kaçak hedefi koydu!

Elektrikte kaçak hedefi koydu!
31 Temmuz 2013 - 07:28 borsagundem.com

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, üç yıl içinde kayıp kaçak oranının yüzde 10’un altına ineceğini söyledi

ELDER Başkanı Özdemir, enerji sektörünün üretim, satış ve dağıtımdan kaynaklı sorunlarının çözümü için ENİAD isimli yeni bir dernek kuracaklarını da açıklarken, sektörün yüzde 90’ını temsil edecek olan ENİAD’ın think-tank kuruluşu olarak çalışacağını sözlerine ekledi.
Hürriyet'in haberine göre, ELDER Başkanı Özdemir, şöyle devam etti: “Son günlerde çok gündemde olan EPİAŞ kuruluyor. EPDK da gerekli çalışmaları bitirdi. Burada EPDK yüzde 30 İstanbul Borsası’na, yüzde 30 BOTAŞ ve TEİAŞ’a yüzde 30’u özel sektöre verdi. Geriye kalan yüzde 10’u da stratejik ortağa vererek çok doğru yaptı. EPİAŞ dünyadaki en büyük üçüncü borsa olacak. Merkezin neresi olacağı kesinleşmedi ama kısa vadede Ankara ile başlaması daha sağlıklı görünüyor. Ama finans merkezinin İstanbul’a taşınması gibi hedef var. Bu nedenle kaçınılmaz olarak İstanbul’a gidecektir. Bugün Ankara olur sonra İstanbul’a taşınabilir. Bugün yarın bunun kararı verilecek.”  Özdemir, Türkiye genelinde iki yıl önce kayıp kaçak oranının yüzde 17 olduğunu, bugün ise bu rakamın yüzde 13’e düştüğünü de söyledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)