E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl-Erian kararını verdi---

El-Erian kararını verdi

El-Erian kararını verdi
30 Ekim 2013 - 16:41 borsagundem.com

FED'in kararının beklendiği günde Pimco CEO'su El-Erian bankanın varlık alımlarını azaltmak için Mart'ı bekleyeceğini savunanlar arasına katıldı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED)Eylül'de bekletilerin aksine tahvil alımlarında azaltıma gitmemesi piyasalar için sürpriz olmuştu. Ardından hükümetin 16 günlük kapalı kalması verilerin gecikmesi ve büyüme üzerinde olumsuz etki beklentisi ile FED'in varlık programında azaltım için 2014'ün bekleneceği yönünde beklenti arttı.
Özellikle borç tavanı için görüşemelerin 7 Şubat'a kadar uzatılması piyasalar da Mart ayının öne çıkmasına neden oldu. Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muahmmed El-Erian'ın konuya dair yaptığı değerlendirmede Mart beklentilerine destek verdiği görülüyor. FED'in Eylül ayında tahvil alımlarını azaltmamasına çok şaşırdığını kaydeden El-Erian bugünkü FED toplantısından herhangi bir faiz değişimi beklemediğini belirtti. El-Erian FED'in, varlık alımını muntemelen Mart ayında azaltacak dedi. Ekonomi gelecek 12 ayda 'yeni normal' olarak tanımlanan durumda kalmaya devam edeceğini öngören El-Erian, FED'in faizleri uzun süre düşük tutmasını beklediğini yineledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)