E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEge'de deprem fırtınası---

Ege'de deprem fırtınası

Ege'de deprem fırtınası
30 Temmuz 2013 - 11:25 borsagundem.com

Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem sonrası bir saatte 26 artçı sarsıntı kaydedildi

Gökçeada’da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki deprem herhangi bir can kaybına ve hasara yol açmazken, bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada Gökçeada açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin derinliğinin ise 20.01 kilometre olarak hesaplandığını bildirildi. Depremin başta Çanakkale ve Balıkesir olmak üzere civar illerde de hissedildiği, herhangi bir can kaybına ve hasara yol açmadığı ifade edilen açıklamada, “Sözkonusu depremi takip eden bir saat içerisinde Başkanlığımız Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları tarafından büyüklükleri 2.1 ile 4.1 arasında değişen 26 adet artçı deprem kaydedilmiştir. Deprem dış merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Gökçeada istasyonunda en yüksek ivme değeri K-G yönünde 86.6 gal olarak ölçülmüştür” denildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu: Deprem 4.5
Öte yandan ABD'ye göre depremin büyüklüğü... ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) Gökçeada'da sabah 08.33'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.
USGS'nin sitesinde yer alan bilgilere göre deprem Gökçeada'nın 14 kilometre kuzey-kuzeybatısında 9,9 kilometre derinlikte meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 5.3 olduğunu bildirmişti. Daha önce de Türkiye'de meydana gelen depremlerde Kandilli ile USGS verileri arasında farklılıklar görülmüştü. Örneğin 2011 yılında yaşanan Van Depremi'nin büyüklüğünü Kandilli 6.6, USGS ise 7.3 olarak bildirmişti. Daha sonra depremin büyüklüğü 7.2 olarak ilan edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)