E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEBRD'den Akfen Holding'e yatırım ---

EBRD'den Akfen Holding'e yatırım

EBRD'den Akfen Holding'e yatırım
15 Aralık 2015 - 14:15 borsagundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yenilenebilir enerji için Akfen Holding'e yatırım kararı

Akfen Holding'in yenilenebilir enerji yatırımlarına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yatırım geldi. EBRD, Holding'in çatısı altında yeni kurulacak yenilenebilir enerji şirketine %20 oranında ortak olacak. EBRD bu pay karşılığında 100 milyon dolar ödeme yapacak.
 
Akfen Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
06.11.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda açıkladığımız, European Bank For Reconstruction and Development (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ("EBRD")'nin, Şirketimiz Akfen Holding A.Ş. ("Akfen Holding" veya "Şirketimiz")'nin bağlı ortaklığı olan; hidroelektrik üretim santrali yatırımı yapan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. ("Akfenhes"), rüzgar enerjisi santrali yatırımları yapmakta olan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenres Rüzgar Enerjisi Yatırımları A.Ş. ("Akfenres") ve 24.07.2015 tarihinde yapmış olduğumuz KAP açıklaması ile pay devri için kapanış şartları oluştuğunda devir alınmak üzere Şirketimiz ile hisse satış sözleşmesi imzalanmış güneş enerjisi üretimine ilişkin yatırım yapan özel amaçlı şirketleri bünyesinde barındıran Karine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Karine GES")'ne yatırım yapması ile ilgili görüşmeler sonuçlanmıştır. 
 
14 Aralık 2015 tarihinde Şirketimiz tarafından alınan 14.12.2015 tarih ve 27 sayılı Yönetim Kurulu Kararına istinaden, EBRD ile Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız Akfenhes, Akfenres, Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.  ("Akfen Toptan") ve Karine GES arasında, Subscription Agreement (Katılım Sözleşmesi), EBRD ve Şirketimiz arasında  Shareholders Agreement (Ortaklık Sözleşmesi) imzalanmıştır.
 
Buna göre, Akfenres, Akfen Toptan ve Şirketimize devrinin ardından Karine GES ile Akfenhes bir çatı altında toplanarak, yenilenebilir enerji şirketi yapılandırılacak ve EBRD tarafından bu şirkete %20 oranında ortak olunacaktır. EBRD tarafından %20 oranındaki hisse karşılığı şirkete aktarılacak tutar 100.000.000 Amerikan Doları olacaktır.
 
Yapılandırılacak enerji şirketine aktarılacak tutarlar, şirketin halen devam eden yatırımları ile yeni yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali15 Aralık 2015 15:40

    şirket ederi 3 katına çıkınca böyle haberler anca gelir.biz de derin 3,4 liradan 11,12 lere nasıl geldi diye.