E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyadan kahpe saldırıya tepki yağdı---

Dünyadan kahpe saldırıya tepki yağdı

Dünyadan kahpe saldırıya tepki yağdı
18 Şubat 2016 - 01:51 borsagundem.com

Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına çok sayıda ülke ve başta NATO ile AB olmak üzere uluslararası kuruluşlardan tepki yağdı

Ankara'da düzenlenen terör saldırısına dünyadan taziye ve kınama mesajları gelmeye devam ediyor. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" ifadesini kullandı.

AB: Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız

Avrupa Birliği (AB) ise Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.  AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi.  Açıklamada, "AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız" ifadesine yer verildi. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla yarın yapılması planlanan Brüksel seyahatinin Ankara'daki saldırı nedeniyle iptal edildiğini ifade ederek, "Düşüncelerim kurbanlar ve ailelerinin yanında" dedi. 

AB Komisyonunun insani kriz yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides de Twitter hesabındaki açıklamasında, "Ankara'daki ölümcül saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Terör ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla bir arada olmalıyız" ifadesini kullandı.

Yemen Cumhurbaşkanı'ndan taziye

Çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, başkentteki terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti halkı ve devletine başsağlığı diledi.

Saldırıların terörle mücadeleyi durdurmayacağını ifade eden Hadi, terörü yenerek karanlığı sona erdireceklerini kaydetti. 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk da Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi. 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye halkına başsağlığı diliyorum'' ifadesini kullandı.

"Saldırı karşısında şoktayım"

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yarın başlaması planlanan AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, toplantıya iptal etmesini anlayışla karşıladığını belirten Faymann, "Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım" dedi. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari de yayımladığı mesajda, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" görüşünü paylaştı.

Terörle mücadelede iş birliğinde kararlılık

İspanyol hükümeti de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı sert şekilde kınadı.

Açıklamada, İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu, bu mücadelede iki ülke iş birliğindeki kararlılığın aynı şekilde devam ettiği vurgulandı.

"Türkiye ile omuz omuzayız"

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries de büyükelçiliğin internet sitesinden yayımladığı açıklamasında, "Ankara’daki Kızılay Meydanı'nda bugün gerçekleşen alçakça saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Bu elim olayda Türkiye ile omuz omuzayız ve saldırıda mağdur olanların ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Ankara'daki terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiği kaydedilerek, terör saldırısının en sert şekilde kınandığı bildirildi.

"Saldırı, Rusya’nın Suriye'de yaptığı saldırıların bir neticesi"

Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonundan (ISESCO) yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, "Ankara'da gerçekleşen saldırı, Rusya'nın Suriye'de yaptığı saldırıların bir neticesidir. Rusya, Suriye'deki saldırılarıyla mezhep savaşını körüklemekte ve terörist Kürt gruplarına destek vermektedir" denildi.

 Kuveyt, Bahreyn, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP),  Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı yollayarak, masumların hayatını kaybetmesine neden olan, ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef alan Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilenen açıklamada, Bahreyn'in her türlü teröre karşı tutumunun sabit olduğu, terörle mücadele için uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi gerektiği belirtildi.

Mısır'da İhvan'ın siyasi kolu HAP Dışilişkiler Komitesi Başkanı Abdulmevcud ed-Derdiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimin yaptığı ya da kime yapıldığına bakılmaksızın terörün her çeşidine karşı olduklarını söyledi.

Ankara'daki saldırıyı kınayan Derdiri, Türk hükümeti ve halkının yanında olduklarını anlattı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği da yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Özelde Türkiye'nin, genelde ise Arap ve İslam ülkelerinin güvenlik ve istikrarına kasteden eller, bölgede çatışmaların köklenmesini, savaş fitillerinin ateşlenmesini hedefliyor" ifadesini kullandı. 

Karadaği, İslam ümmetine, bazı rejimlerin uyguladığı zorbalık ve baskı nedeniyle ümmeti vuran terör ve radikalizme karşı savaşında Türkiye'ye destek olma çağrısında bulundu.

Yunanistan ve Romanya'dan kınama

Yunanistan ve Romanya Dışişleri Bakanlıkları, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı. 
Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, çirkin terör saldırısını mümkün olan en şiddetli şekilde lanetledikleri belirtildi.

Açıklamada, "Ankara patlamasında hayatını kaybeden komşularımızın yasını tutuyoruz" ifadesine yer verildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Yorgo Gennimatas da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras'ı telefonla arayarak, saldırıyı kınadı ve Yunan halkı adına hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti. 

Romanya Dışişleri Bakanlığı da resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. 

Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, bugün Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen, ölüm ve yaralanmalara sebep olan terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Patlamada yaralanan kişilere acil şifalar, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Açıklamada, bu zor dönemde Türk halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak, "Terörizmin her biçimiyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekliyoruz" görüşüne yer verildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)