E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Sağlık Örgütü koronavirüsü pandemi ilan etti---

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsü pandemi ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsü pandemi ilan etti
11 Mart 2020 - 19:43 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurdu.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 Mart itibarıyla 114 ülkede 118 bin vakanın görüldüğünü ve 4 bin 291 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ghebreyesus, "Binlerce kişi hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. Önümüzdeki günler ve haftalarda vaka ve ölüm sayılarının artmasını bekliyoruz" dedi ve ekledi:

"Virüsün yayılma hızı, ciddiyeti ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması bizi alarm seviyesine getirdi.

"Bu nedenle Covid-19'u pandemik bir hastalık ilan ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ....12 Mart 2020 08:48

    Bir ara h1n1 vardı ne oldu bitti mi. H1n1, covid-19 ve gribin belirtileri; ateş, öksürük ve hapşırmak. Bu nasıl iş. Virüsten ölenlerin oranı %2. Dünya piyasası hemen hemen durmak üzere. Borsalar pert. Oyun içinde oyun. Bizim paramız yarıya inecek herhalde. Her gün ayrı kötü haber yayıyorlar, bir gün kalkacağız sanki hiçbir şey olmamış gibi virüsü yendik, panik yapacak bişey yokmuş diyecekler

  • HAKAN11 Mart 2020 23:07

    ASLIN DA VİRÜS ÇİNDE ÇİKTIĞINDA ÇİNİ YAKMAK LAZIMDI HEM ÇİNDEN HEM VİRÜSTEN KURTULURDUK 

  • DSÖ11 Mart 2020 22:26

    virüs ÇıİN deyken ciddi değilmiydi hızlı mı yayılmıyodu 3 ay sonra gözü gören akilbalig her insan haritaya baksa pandemi der Malumun ilanı için DSÖ gerek yok

  • düşünen insan11 Mart 2020 22:16

    20. yy en büyük ekonomik krizi 1929, 21. yy en büyük ekonomik krizi 2020...Bence bu tesadüf olamaz. Aradan tam 100 yıl geçmiş demekki 100 yılda bir dünyaya en büyük ekonomik krizi yaşatacaklar.

  • Ben 11 Mart 2020 21:38

    Böyle pandemi olmaz..kriterlere aykırı...DSÖ de malum yerlere hizmet ediyor...dünyanın cılkı çıktı...

  • ,,,,,11 Mart 2020 21:19

    Eee, salgın ilan etmeden salgın değilmiydi dsö şapşalı.

  • Duran Tahtacı 11 Mart 2020 20:18

    Salgın diye güzel bir sözümüz var ve siz buna üvey evlat muamelesi yapıp parantez içine almışsınız.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 20:08

    Pandemi ilan edilen korona virüsü kontrolden çıktı çok kolay mutasyona uğruyor. Daha önce söylediğim gibi bu küresel bir virüsle hedeflenen amaçlar çok büyük ve tehlikeli. Basit bir virüs değil. Gerçekten bunu üreten ve dünyaya salanlar gözünü karartmış görüyorum.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 21:58

    Kardeşim komplo teorisyeni değilim ama şu an piyasanın en iyi analistçisiyim ve en iyi ekonomisyenim. Genellikle analizlerim doğru çıkar şaşmaz hiçbir zaman. Wall Street Krizi yine ve yeniden olacak domino etkisiyle tüm dünyaya saracak dedim haftalar öncesinden gerçekleşiyor değil mi kardeşim. Bu virüsü hafife almayın arka plnadaki asıl hedefler çok farklı ve konvansiyonel olarak düğmeye bastılar bu iş Trump'ı Başkanlıktan eder. Bak ABD tüm ülkede olağanüstü hal ilan etti. İş çok ciddi küresel ekonominin fişini çektiler 1929'dan daha beter ekonomik kriz geliyor çift daralma var arz ve talep aynı anda daralıyor iktisat literatüründe çok ender rastlanan ikiz şok yaşanıyor kapitalizmin sonunu getirir bu yaşananlar yeni bir ekonomi modelini geçecekler sanırım komünizm olur veya neo-liberal politika olur. Bu işin arkasında illuminati yoksa ben de bir şey bilmiyorum bu kadar bet yazıyorum.

  • ..11 Mart 2020 20:21

    komplo teorisi üretip milleti daha da panik etme. eğer bir çözümün yoksa lütfen sus. bak markette kolonya makarna bırakmıyor bu salaklar sonra

  • jr11 Mart 2020 20:02

    şimdi ananızı belledim...

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 19:57

    KOBİ'lere kredi desteği verilmeli v.b politikalar acilen uygulanmalı çünkü küresel ekonomik krizi en az hasarla ve ivedilikle atlatmaya bakalım.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 19:56

    Korktuğum oldu işin kontrolden çıktığının resmiyet kazandığının ilanıdır. Durum vahim küresel ekonomik kriz var çift taraflı daralma var. Hem arz hem de talep daralıyor yani ikiz şok yaşanıyor. Wall Street takip ediyorum halen kötü gidişat devam ediyor düzelmeyecek gibi domino etkisi devam edecek maalesef. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde analizlerimi doğrular nitelikte açıklamalar yaptı. Küresel resesyon+stagflasyon var. Halen Merkez Bankalarından medet umuluyor ya çok saçmalık özellikle FED dahil Avrupadaki Merkez Bankalarının tek atımlik faiz indirme hakları kaldı nerdeyse eksi faiz le gidecek çare olmaz bu küresel yangına artık bir an evvel Devletlerin hükümetleri acilen genişletici maliye politikalarına geçmelidir. Vergi borçları yapılandırılmalı, sektörlerin canlılığı için adımlar atılmalı, tüketimi teşvik edici adımlar atılmalı (KDV, ÖTV indirimlerine gidilmeli) ,

  • Ogala11 Mart 2020 21:27

    Arkadaş ne felaket tellalı bir tipsin. Merak etme yakında toparlanır

  • Yorum11 Mart 2020 20:21

    3 gün önce söylemişlerdi bunu aynı haberi tekrar tekrar söylüyorlar sebebi belli