E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası: Türkiye zengin olabilir---

Dünya Bankası: Türkiye zengin olabilir

Dünya Bankası: Türkiye zengin olabilir
13 Ocak 2015 - 06:37 borsagundem.com

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye'nin beş yıl içinde yüksek gelirli bir ülke haline gelebileceğini söyledi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye'nin beş yıl içinde yüksek gelirli bir ülke haline gelebileceğini ancak bunun için verimliliği artıracak ve hukukun üstünlüğü ilkesini güçlendirecek yapısal reformlar yapılması gerektiğini söyledi.

Reuters'a konusan Raiser kişi başına gayri safi milli gelirin yüksek gelir eşiği olan 12,746 doların üzerine çıkarılabileceği konusunda iyimserliğini korudu

Dünya Bankası Türkiye Direktörü,  "Hangi grup içerisinde olmak istediğinize bağlı. Bana göre Türkiye artık Nijerya gibi ülkelerin yer aldığı grupta değil, Polonya ve Meksika'nın da olduğu tarafta bulunmak isteyeceği bir konumda" dedi.

Raiser, "Türkiye'nin yüksek gelirli bir ülke olması gerektiğini düşünüyorum, bu noktaya hızla ulaşmasına engel olabilecek bir durum yok" dedi. 

Raiser petrol fiyatlarındaki düşüşün gelişmekte olan piyasalarda yatırımcı güvenini sarsabileceği, ancak Türkiye'ye yüksek cari açığı aşağı çekip enflasyonu düşürebilmesi için fırsat sunduğu görüşünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin metin 13 Ocak 2015 08:53

    masal 1980 li yılardan bu yana enflasyon yaşım 15 ti oldu 50 masal halkın kendisi iktidar olamadı akp hikaye

  • TeknikAnalizci13 Ocak 2015 08:35

    Bütün iyi haberler ard arda geldiginde orada fiyatlar Zirvededir.Piyasa zaten bunları biliyordur zaten sır degildir.Düşüş başlar.Burası Finans Piyasası Beklenti alınır Gerçekler Satılır.22 Ocak son Tarih Paraşütleri açın...