E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ: O aşı diğerlerinden bir adım önde---

DSÖ: O aşı diğerlerinden bir adım önde

DSÖ: O aşı diğerlerinden bir adım önde
26 Haziran 2020 - 20:40 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiliz ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının diğer aşılardan bir adım önde olduğunu bildirdi. DSÖ ilaç firmalarına birlikte hareket etme çağrısında da bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, İngiliz AstraZenaca ilaç firmasının deneysel olarak geliştirdiği korona virüsü aşısı muhtemelen dünyanın ihtiyacı olan aşı çalışmalarında başı çekiyor.

İngiliz ilaç firması orta ölçülü insanlı aşı denemelerine başladığını duyurmuştu. Oxford Üniversitesi’nden uzmanlar ile birlikte geliştirilen aşının satışı konusunda firma birçok Avrupa ülkesi ile anlaşma sağlamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Soumya Swaminathan, firmanın geliştirdiği aşıyla ilgili “Muhtemelen bu aşı diğerlerinden daha önde” şeklinde açıklamada bulundu.

İLAÇ FİRMALARINA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Diğer bir ilaç firması Moderna’nın geliştirdiği aşı hakkında da açıklamalarda bulunan Swaminathan, Moderna’nın çalışmalarının da çok arkada kalmadığını belirtti.

Moderna’nın aşısının üçünü faz klinik deneylere temmuz ayında geçebileceğini belirten Swaminathan, AstraZeneca’nın daha global bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Çinli ve Hindistanlı aşı geliştirme programlarıyla da temas halinde olduklarını söyleyen Swaminathan, firmalara dayanışma çağrısında bulundu.

DSÖ önceki açıklamasında gelecek 12 ay içinde test, tedavi ve aşılar için 31.3 milyar dolara ihtiyaç olacağını belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.26 Haziran 2020 23:23

    ARTIK AŞI YOK TÜRK IŞINI TEDAVİSİ VAR-HASTA OLMAMAK İÇİN DE CEKET PARDÜSE MONT YELEK GİBİ GİYSILERİN SIRTA GELEN KISIMLARI EN AZ İKİ/2 ASTARLI YAPILMALI İKLİM ŞARTLARINA GÖRE 3-4-5 ASTARLI DA OLABİLİR

  • EKRİST26 Haziran 2020 21:23

    ya ilaç bence en önemli ilaç daha sonra aşı derim.ben vucudama asla virüs verdirmem.

  • Mehmet26 Haziran 2020 21:53

    Aşıda vücuda giremiyor zaten