E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDrogba transferinden banka soygununa---

Drogba transferinden banka soygununa

Drogba transferinden banka soygununa
02 Şubat 2014 - 08:48 borsagundem.com

İsviçre'de banka soygununa karışan, Drogba transferinde de rol oynayan işadamı yakalandı

İsviçre'de yayımlanan 'Le Matin' gazetesi, Didier Drogba'nın Galatasaray'a transfer edilmesinde rol oynadığı öne sürülen bir iş adamının da adının karıştığı film gibi bir soygunun detaylı hikâyesini yazdı. Dünyanın en büyük kişiye özel bankacılık şirketi olarak bilinen UBS'in, İsviçre'nin Cornavin kentindeki şubesi 24 Eylül'de soyulmuştu. Soyguncuların aksiyon filmlerini aratmayan kaçış hikâyesinin detayları ise yeni yeni ortaya çıkıyor.
 KASA GÖREVLİSİNİ TEHDİT ETTİLER
 Beyaz bir motosikletle bankaya gelen 2 genç, kasadan sorumlu çalışana, ailesinin fotoğrafını göstererek onları rehin aldıklarını söyledi. Panik yapan görevli de 1 milyon 250 bin İsviçre Frangı'nı (yaklaşık 3 milyon lira) bir sırt çantasına doldurarak soygunculara teslim etti. Parayı alan haydutlar geldikleri motosiklete atlayıp olay yerinden uzaklaştılar. Polis olaydan haberdar olur olmaz alarma geçti. Beyaz motosikletin Fransa sınırı yakınlarındaki Versoix köyüne doğru yol aldığı öğrenildi. Otoyollardaki kontroller artırıldı ve Fransa-İsviçre arasındaki sınır kapılarında operasyon düzenlendi. Tüm bunlara rağmen hırsızların izine rastlanamadı. Hırsızlarsa sınıra paralel ilerleyerek Prangins kasabasına vardı. Burada daha önceden 2 kadın adına rezerve edilmiş bir helikoptere binen soyguncular 10 dakikalık bir uçuşun ardından Cenevre'deki Cointrin havaalanına iniş yaptı. Bu noktada mücevher ticareti ve gayrimenkul şirketleriyle tanınan genç bir işadamı devreye girdi.
ROTA ŞAŞIRTMACASI
Dünyanın en önemli golcülerinden Didier Drogba'nın Galatasaray'a gelmesinde de rol oynadığı söylenen 32 yaşındaki işadamıyla birlikte özel uçağa binen hırsızlar İspanya'nın Malaga kentine doğru yola çıktı. Fakat bu rota da aslında sadece bir şaşırtmacadan ibaretti. Son olarak Fas'ın Marakeş şehrine inen soyguncular izlerini kaybettirmeyi başardı. Uçağın pilotu da daha sonra, rotayı Marakeş'e çevirdikten sonra yolcuların rahatladığını hatta şampanya bile patlattıklarını anlattı. Özel jeti ayarlayan işadamı soygundan bir hafta sonra İsviçre'den Dubai'ye seyahat etmek üzereyken tutuklandı. Hırsızların bankadan kaçarken kullandığı beyaz motosiklet de işadamının malikânesinde bulundu. Soruşturma sürecinde helikopterin ve uçağın pilotları da tutuklandı fakat soygunla ilgileri tespit edilemediği için serbest bırakıldı.Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)