E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDraghi'den eleştirilere sert yanıt!---

Draghi'den eleştirilere sert yanıt!

Draghi'den eleştirilere sert yanıt!
28 Nisan 2016 - 12:21 borsagundem.com

ECB Başkanı Draghi kendisini eleştiren Alman politikacılara ilişkin olarak, "ECB politikacılara değil yasalara itaat eder" diye yanıt verdi

Alman Bild gazetesine konuşan ECB Başkanı Mario Draghi, "Açık ve net olan şey şu ki; ECB politikacılara değil yasalara itaat eder. Seleflerimden birinin daha önce belittiği gibi politikacıların bizim eylemlerimiz hakkında yorum yapması normal bir şeydir. Ancak bizim onları dinlememiz 'anormal' bir durum olur" diye konuştu.

'Bundestag'da savunmaya hazırım'

Draghi, ECB politikalarını Bundestag'da savunmaya hazır olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Banka'nın gevşek para politikasını Alman Parlamentosu Bundestag'da savunmaya hazır olduğunu,
ancak ECB'ye yönelik aşırı eleştirilerin bankanın etkinliğine zarar vereceğini söyledi.

Draghi, Almanya'da yayınlanan Bild gazetesine yaptığı açıklama ile Banka'nın gevşek para politikalarını savundu.

'Tasarruf sahiplerinin durumunun farkındayız'

"Bizim politikamız çalışıyor, ancak sabırlı olmalıyız" diye konuşan Draghi, "Eğer faiz oranlarını şimdi artırırsak, ekonomi için kötü olur ve deflasyonu, işsizliği, resesyonu salıvermiş oluruz" dedi.

Açıklamasında düşük faiz oranlarının tasarruf sahiplerine etkilerinin farkında olduklarını da ifade eden Draghi, "Tasarruf sahiplerinin durumunun farkındayız, sadece Alman tasarruf sahipleri düşük faizler ile başa çıkmak zorunda değil. Ancak düşük faizlerin konut alacaklar, girişimciler, işçiler ve vergi mükellefleri için faydaları var" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)