E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz kurları haftayı kapatırken sakin---

Döviz kurları haftayı kapatırken sakin

Döviz kurları haftayı kapatırken sakin
21 Mayıs 2021 - 08:08 borsagundem.com

Veri bakımından yoğun bir ajandanın bizleri beklediği haftanın son işlem gününde döviz kurları güne sakin bir başladı. Yurt içinde TÜİK/TCMB Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında öncü PMI verileri izlenecek

Hafta başında 8,30'a kadar geriledikten sonra yukarı yönlü eğilim sürse de 8,40'ın altında kalmayı başaran dolar/TL, haftanın son işlem gününe 8,37-8,38'lerden başlarken, euro/TL de 10,26 seviyesinde yatay seyrediyor.

Yurt içinde TÜİK/TCMB Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

İsrail-Filistin arasında 11 gün sonra ateşkes ilan edildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun (AP) AB Dijital korona virüs (Kovid-19) Sertifikası konusunda uzlaştığını duyurdu.

Fed, hızla gelişen dijital ödeme teknolojileri ve özellikle bir ABD merkez bankası dijital belgesi çıkarma olasılığı konusunda bu yaz bir "müzakere belgesi" yayınlayacak. Fed, bu belge ile merkez bankası dijital parası konusunda kamuoyundan görüş toplayacak.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in aylık tahvil alım miktarını azaltmayı tartışmaya başlaması çağrısını bir kez daha yineledi. ABD ekonomisinin iyileşmekte olduğunu belirten Kaplan, Fed'in ekonomiye desteğini azaltmayı geç olmadan tartışmaya başlaması gerektiğini savundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK ve TCMB tarafından hazırlanan Tüketici Güven Endeksi Mayıs ayı rakamları açıklanacak (10.00). Tüketici Güven Endeksi bir önceki ay yüzde 7,5 düşüşle 80,2 seviyesine inmişti.

TÜİK Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, İşgücü Girdi Endeksleri, TOBB açılan ve kapanan şirketler verilerini duyuracak (10.00).

TCMB Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak (14.30). Bir önceki ay konut fiyatlarında aylık yüzde 2,6, yıllık yüzde 30,8 artış açıklanmıştı.

Ramazan Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle perşembe bir önceki haftanın TCMB haftalık bülteni yayımlanırken, cuma günü de geçen haftanın verileri açıklanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Global piyasalarda öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri bulunuyor. Avustralya (02.00), Japonya (03.30), Fransa (10.15), Almanya (10.30), Euro Bölgesi (11.00), İngiltere (11.30) ve ABD (16.45) PMI verileri sırayla açıklanacak.

İngiltere'de perakende satışlar (09.00), Euro Bölgesinde öncü Tüketici Güven Endeksi (17.00) verileri izlenecek.

ABD'de 2.el konut satışları (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayısı (20.00) verileri bulunuyor.

Euro Bölgesi maliye bakanları, maliye politikası ve bankacılık birliğini görüşmek üzere Lizbon'da bir araya geliyor (10.00).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Eurogroup'a katılacak.

Gayri resmi ECOFIN toplantıları ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan farklı yerlerde 3 ayrı konuşma yaparken, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de katıldığı etkinlikte konuşacak.

Asya borsalarında Tayvan liderliği

New York borsası günü kazançla tamamladı

ABD'den küresel şirketlere karşı taban vergi oranı teklifi

Bakan Koca paylaştı: Salgının sonu görünüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)