E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/yen 1.5 yılın dibinde---

Dolar/yen 1.5 yılın dibinde

Dolar/yen 1.5 yılın dibinde
07 Nisan 2016 - 19:27 borsagundem.com

Yen, Fed tutanakları sonrası dolar karşısında 1.5 yılın dip seviyesine geriledi

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) kura müdahalede gözle görülür ölçüdeki isteksiğinin yatırımcıları alımlara devam etmesi konusunda cesaretlendirmesiyle, ABD Doları karşısında 108'in altını görerek bir buçuk yılın en güçlü seviyesine ulaştı.

Japonya parası, Japonya yetkililerinin piyasaları yen konusunda ikna edemedi. Yen, Maliye Bakanlığı yetkilisinin gerekli olması durumunda dövize ilişkin gerekli önlemlerin alınacağını ve yen piyasasında tek yönlü bir hareket olduğunu açıklaması ardından bile kazançlarını korudu.

Toronto Dominion Bank döviz stratejisi Kuzey Amerika yöneticisi Mark McCormick, "döviz piyasaları için asıl odak noktası hala yenin yükselişi. Politik riskelr göz önünde bulundurulduğunda, BOJ'un müdahale etmesi olası görünmemekle birlikte gelecek ay gerçekleştirilecek G7 toplantısı öncesinde, yenin hareketleri BOJ'un bu ay atılabilecek olası bir adımın kapsamını genişletiyor" dedi.

Japonya parası yükselişini beşinci günde de sürdürdü. Yen, dolar karşısında TSİ 16:34'te 107.97 seviyesini görmesinin ardından TSİ 16:58'de yüzde 1.4 değer kazanarak, 108.19 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)