E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL'de sıkışma hakim---

Dolar/TL'de sıkışma hakim

Dolar/TL'de sıkışma hakim
30 Mayıs 2014 - 09:17 borsagundem.com

Teknik olarak, kur tarafında 2.11 – 2.08 seviyeleri arasında sıkışma görülmekte

Dün ABD’de birinci çeyrek revize büyüme rakamı açıklandı. Beklenti ekonominin %0.5 daralacağı şeklindeydi. Fakat ekonomide ki daralma beklentileri de aşarak %1.0 olarak gerçekleşti. Özellikle soğuk havalardan dolayı ABD ekonomisinde daralmanın şiddetli olması piyasalar tarafından beklenen bir gelişme olmasından dolayı açıklanan verinin etkileri oldukça sınırlı kaldı. Ayrıca ABD ekonomisinde toparlanmanın işsizlik maaşı başvurularına da olumlu yansıdığını gördük. İşsizlik maaşı başvuruları 318 bin olan beklentilerden daha düşük gelerek 300 bin şeklinde açıklandı. Kur tarafında ise verilerin etkisinin sınırlı olmasının yanında gerilemeler gözlendi. Teknik Olarak, kur tarafında 2.11 – 2.08 seviyeleri arasında sıkışma görülmekte. Bu sabah itibari ile kurun 2.0880 seviyesinin üzerinde tutunma çabalarını izliyoruz. Bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda 2.0940 seviyesi gün içerisinde takip edilecektir. 2.0940 direncinin de yukarı kırılması durumunda alım yönlü pozisyon açılarak 2.1060 seviyeleri hedeflenebilir. 2.0920 seviyesinin altı ise stop-loss olarak belirlenmelidir. 2.0880 seviyesinin aşağı yönde geçmesi durumunda 2.0800 seviyesi takip edilmelidir.
 
Avrupa piyasalarında ise dikkatler önümüzde ki hafta yapılacak Avrupa Merkez Bankası ( ECB ) toplantısına çevrilmiş durumda. Piyasaların beklentisi ECB’nin politika faizlerinde indirime gideceği ve mevduata negatif faiz politikasının uygulanacağı yönünde. Bu doğrultuda EUR/USD paritesinde düşüş hareketleri izlenmekte. Teknik olarak, paritenin 1.3645 seviyesinin altında kalması satış baskısının devam etmesine neden olmaktadır. Bu noktada düşüş hareketlerinin devam etmesi durumunda 1.3560 seviyesi destek konumunda bulunmakta. Önümüzde ki hafta gerçekleşecek olan Avrypa Merkez Bankası ( ECB ) toplantısına kadar paritede mevcut seviyelerde yatay hareketler beklemekteyiz.
 
Ons altın fiyatlarında ise düşüş hareketleri dün de devam etti. Özellikle 1280 desteğinin aşağı yönde geçilmesi ile düşüşlerin hızlanması sonucu fiyatların 1250 seviyelerine kadar gerilediğini gördük. Bu noktada 1248 ve 1237 seviyeleri kısa vade için destek konumunda bulunmakta. Altın da yükseliş hareketinin başlayabilmesi için 1277 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi gerekir yalnız mevcut ortamda bu olasılığı düşük görmekteyiz.
 
Dün gece Japonya’da önemli veriler açıklandı. Özellikle sanayi üretimi ve enflasyon verisinin beklentilerden olumlu gelmesi YEN tarafında 101.80 seviyelerinden 101.40 seviyelerine doğru düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Paritede geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 101.30 desteği dikkatle takip edilmelidir.  Bu seviyelere yaklaşıldıkça paritede alım yaparak 102.20 seviyeleri hedeflenebilir. 101.00 seviyesinin altı stop-loss olarak çalıştırılmalıdır. Olası geri çekilmelerde 100.80 seviyesi 50 haftalık H.O’nun geçtiği seviye olması gerekçesiyle güçlü destek konumunda bulunmakta.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 

Saat 16.55 Michigan Tüketici Güveni Beklentisi ( Beklenti: 74.0 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)