E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.56 seviyesinde ---

Dolar/TL 3.56 seviyesinde

Dolar/TL 3.56 seviyesinde
13 Temmuz 2017 - 08:17 borsagundem.com

Dün Yellen'ın konuşmasıyla 3.56'ya kadar düşen kur cari açık verisi sonrası yükselişe geçti, 3.5771'i test ederek geri döndü

Fed Başkanı Janet Yellen'ın dün enflasyona ilişkin yorumlarının faiz artışı beklentilerini azaltması doların küresel çapta düşüşüne neden oldu. Dolar, TL karşısında da geriledi. Kur dün Yellen'ın açıklamalarının ardından yüzde 1'i aşan kayıpla 3.59'dan 3.56'lı seviyelere kadar geriledi. 

En yüksek 3.5771 seviyesini gören Dolar/TL saat 12:29 itibariyle 3.5629 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL  yeni güne 3.56'lı seviyelerden başlamasının ardından beklentilerin üzerinde gelen cari açık verisiyle yönünü yukarı çevirdi ve 3.57'nin üzerine çıktı.Bu seviyede fazla kalamayan kur tekrar 3.56 seviyesinde bulunuyor.
Yellen dün enflasyon konusunda endişeli olduklarını dile getirdi, enflasyonu 'kilit belirsizlik' olarak niteledi. Bu durum faiz artış beklentilerini azaltırken dolar küresel bazda değer kaybetti.
Fed Başkanı Yellen bugün saat 17:00’de ABD Temsilciler Meclisi'ne sunum yapıyor. Sunumun dünkünden farklı olmayacağı bu nedenle piyasaya etkisinin de olmayacağı belirtiliyor. 

Yurtiçinde Mayıs ayı cari denge verisi açıklanacak. ABD'de ÜFE verisi de günün öne çıkan verilerinden..

Cari açık Mayıs'ta yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)