E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL Fitch sonrası 3.88'i gördü---

Dolar/TL Fitch sonrası 3.88'i gördü

Dolar/TL Fitch sonrası 3.88'i gördü
28 Ocak 2017 - 00:18 borsagundem.com

Dolar/TL gün içinde dalgalı bir seyir izledikten sonra, Fitch'in not indiriminin ardından 3.88 seviyesini test etti

Dolar/TL , haftanın son işlem gününde Fitch'in not açıklaması öncesi 3.91 seviyesinin üzerini gördü.

Dolar/TL gün içinde 3.9109 seviyesinden işlem gördü. Merkez Bankası gecelik repoyla piyasaya 26 milyar TL verdi. Kur, Merkez'in bu adımı sonrası gerileyerek 3.87'li seviyelere çekildi. Dolar/TL 11 0cak'ta 3.9415 ile tarihi zirveyi görmüştü.

Dolar, Perşembe günü Merkez Bankası'nın 500 milyon dolarlık Döviz depo ihalesine 1.28 milyar dolar teklif gelmesi ve Başbakan Yıldırım'ın OHAL'in devam edeceğini açıklamasının ardından yükselerek, Türk Lirası karşısında 3.87 seviyesini aşmıştı.

Bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin ülke notuna ilişkin değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Olası bir not indiriminin kur üzerinde olumsuz etki yapabileceği belirtiliyor.

Fitch, Ağustos ayında Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise 15 Temmuz'da darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Fitch Türkiye,'n,n kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altına düşürdü ve not görünümünü durağanda tuttu. Bunun ardından Dolar/TL hafifçe yükseldi ve 3.88 seviyesini test etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trabzonlu28 Ocak 2017 02:40

    Türkiyenin gidişatını beğenen vatandaşlarıma üzülüyorum gerçekçi olun yanlışa yanlış doğruya doğru söyleyin benim için değil ALLAH için yapın bunu