E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 16 sınırına yakın---

Dolar/TL 16 sınırına yakın

Dolar/TL 16 sınırına yakın
18 Mayıs 2022 - 10:54 borsagundem.com

Sabahın erken saatlerinde aşağı yönlü dalgalanan kurlar piyasaların açılmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Dolar/TL, 16 sınırına dayanırken euro/TL ise 16,82'ye kadar çıktı.

Döviz kurlarında yükseliş son günlerde olduğu gibi bugün de hız kesmedi.

Dolar/TL, 10 günlük aralıksız yükseliş ve benzer para birimlerinden negatif ayrışarak neredeyse 16'ya ulaştı. Yukarı yönlü hareketlerle yıl içindeki zirvesini güncelleyen dolar/TL, dün günün son saatlerinde 15,90'ın üzerine hareketlendi. Bu sabah saatlerindeki dalgalı seyir sonrası piyasaların açılmasıyla yeniden yükselişe geçen dolar/TL, 15,95'i gördü. Euro/TL de benzer hareketlerle 16,75'in üzerine çıktı.

Döviz kurlarında yüksek oynaklık dikkat çekerken dolar/TL, son birkaç saatlik dalga aralığı 15,76-15,94 olarak karşımıza çıkıyor. Aynı grafikler euro için ise 16,59-16,82 aralığına işaret ediyor.

Dolar/TL'de kısa vadede Aralık benzeri sıçrama piyasalardaki ana beklenti değil. Ancak ay başından beri TL'de dolar karşısında yaşanan yüzde 7,5 değer kaybının devamına kamunun izin verip vermeyeceği piyasalardaki ana gündem maddesi konumunda. Dolar/TL 2 hafta önceye kadar 14.5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlemişti. Daha sonra aralıksız 9 günlük yükseliş yaşanırken kur bu sabah itibarıyla en yüksek 15.94 seviyesine kadar yükseldi.

Piyasalarda yeni dış döviz kaynağı, kısa vadeli yüksek getirili bir bono, enflasyona endeksli tahvil gibi adımlarla dövize olan talebin düşürülüp düşürülemeyeceği ya da bu yöntemlerle kamuya yeni döviz kaynağı sağlanıp sağlanamayacağı takip ediliyor.

"Küresel dolar talebi de çok yüksek"

Reuters'a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de 15 üzerinde bireysel talep görmeye başladık yabancılar ise çok aktif değil piyasada. Kurumların döviz talebi ise çok yüksek. Döviz arzı ise sadece kamudan yapılıyor. Enerji ithalatı için de yüksek bir döviz ihtiyacı var" dedi ve ekledi:

"Bu tablonun ötesinde küresel dolar talebi de çok yüksek, tedarik zincirleri sorunlu. Dış şartlar da Türkiye lehine değil. Dolayısıyla dolar/TL'nin 15 altında kalması imkansızdı. Şimdi yeni politika seti içinde dolar/TL'nin hangi bantta kalacağını ve bu yeni bandın ne kadar sürdürülebilir olduğunu görmeye çalışıyoruz. Yeni enstrümanlarla bunun nasıl destekleneceği önemli" dedi.

Döviz kurlarını izleyen borsa yatay seyrediyor

 

Bitcoin fiyatları psikolojik sınırda

 

Büyümeye dair endişeler metal piyasalarında fiyatları baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öĺüm var 19 Mayıs 2022 00:15

    neye tarisma dolor olan seviniyor altin seviniyor ev olan seviniyor ama urunler zam gelince zam gelmis birakin kimse parasin mezar yaninda yok öĺüm var öĺüm var

  • Hehe18 Mayıs 2022 16:05

    İsiltili go.ler nerde acaba acinda bakalim su iisiltili go..lere

  • 4mevsi.18 Mayıs 2022 14:56

    Dolar ve aksen iyi gibi

  • Mucise Reis ;) YAYINLA EDİTÖR 18 Mayıs 2022 14:23

    " numbeo " Bu nu google da aratın. site çıkacak... Sitede ülke şehir seçiyorsunuz. Sivil toplumlar güncelliyor verileri. maaş ne kadar ? kira ne kadar? ev ne kadar? yiyecekler, et süt yumurta vb ne kadar ? burası ülkeler, şehirler arası kıyaslama yapılabilir. Tez yazanlar, yurtdışınma çıkacaklar, araştırmaya meraklı gençler, tez yazacaklar, mali veri, fiyatlar, Masraflar maaşların kaç katı ? bunları inceleme şansı olabilir. Meraklısı için çok da güzel  buldum. Umarım işinize yarar... Tartışma programların yalanları,  böylece 1. elden ortaya çıkıyor : )) almanya kırkanıyor mu ? gurbetçilerin dediği gibi gelmeyin buraya açız diyenler haklımı ? Türkiye nin yaşam kalitesi diğer ülkelere göre kaç kat geri.. araştırın. 

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 19:24

    Baran bey aile terbiyesi almamışsın. Öncelikle hakaretlerini sana iade ediyorum. konumuz usd nin çok yükselmesi. insanların alım gücü düşmesi fakirlik ve ekmek için perişan olması. İnsanların iş bulamaması, ekonominin bozulması. alım gücü düşüp fakirliğin krinik olarak Türk milletine yakıştırılmasıdır. Buyur ne yazabileceksen yaz. Konu bu, ama yazacak bir cümlen yok.  o fakirleştirdiklerinin suratına bakacak cesaretin yok.  Yok o fetocu, yok bu pkk lı, yok o abdci yok diğeri suriyeli, öbürü sansardı , :D sen ne anlatıyorsun ki ? konu Türk parasını tarihi düşük seviyede olmazı. Gavur paraları karşısında erimesi. TL kazanan şerefli onurli milletimizin alım gücünün düşmesi. yazdın da ne oldu ? eee iyileşti mi sistem ? düzeldimi ekonomi ? usd  4 tl den beri yazıyorsun aynı nakaratı eee 16 oldu ? hedef 20 mi ? eee çözüm yazsana :D yok mu : ))

  • baran18 Mayıs 2022 16:10

    Naber  kriptocu kırık?  Dolar üzerinden köpeklik yapmak için bu tür fırsatları kolladığın belli.  Ne diyoruz  doloresin köpeği havladı diye TÜRK yolundan dönmez!  Fetocunun pkkl sının  kriptocusun  kriptocu  gönüll Amerikan itlerinin de şekilde olduğu gibi canına okur.  İnsan olamamanın dayanılmaz merkepliğini bu zevatta çok açık olarak görüyoruz.  Sanrayan ıa Elon Musk a Biden e finoluk etmeye her ortamda hazır olan bu aşağılık soytarının benim olmadığım zamanları da  kolladığını görüyorum.  Gelince de kahrından deliriyor.  Neden mi bunun ve kriptosunun ve cümle yalanlarını ortaya çıkarıp kahru perişan ettim.  2 hafta önce yazdığımda kriptolar ve borsaları iyi zamanlar beklemiyor demiştim.  Bir türlü kabullenemiyor. Kripto kendisi olunca jetondan istikbal bekliyor.

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 14:19

    Baran ve Ahmet Özbir görev başına USD 16 zorluyor... Acil müdehale timleri savunmaya... :D  Ahahah ... Savunmada şu : Sen ocusun, sen sarsanyansın, öbürü gezi, diğeri kominist, dedesinin dısısı faşist, ötebi ermeni beriki şaklaban, yok Allah İman kuran din :D eee birde usd 10 tl olacak ekonomi programı yaptık de ... (diyemez çünkü program ile 16 olduk  :D ) göz göre göre millete bu eziyet, ne yüzleri kaldı savunmaya, ne suratları var ortaya çıkmaya... USD hariç, Ekonomi hariç, herşeyi yazarlar tarışılsında ASIL GÜNDEM unutulsun diye :D İnsanlar uyandı. Parti önü mama yiyen sırğıtlanlar mama bulamayınca önce kendileri kaçıp gidecek arkalarına bakmadan . Ahmet Özbir kaçtı :D mama bitti diye..

  • baran18 Mayıs 2022 21:52

    Devletin her çözümü var ama ben kendimi devlete akıl verecek kadar ukala ve çok bilmiş değilim.  Yalnız olacakları tahmin ediyorum bu yüzden bu ortamlarda iyi niyetli olmadığınızı bildiğim için yazmıyorum! 2 hafta önce yazdıklarımı dinleseydin şimdi karlı çıkmıştın!  Sen çok yüksek kapasitedesin ya her durumda paçayı kurtarırsın!  Caaaart  Sen neymişsin  be sırıtık!

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 19:29

    Baran bey muhattabım olacak kapasiten malesef yok. Yazdıkların içerisinde bir cümle bilgi yok. o onu dedi bu bunu dedi yok öyle hayal etitm yok böyle düşündüm yok diğer türlü geldi gitti hepsi bomboş. hava civa yazıyorsun. 1 cümlen yok bir fikrin yok. bomboş adamsın. içi  boş kafanın. üzgünüm ama böyle. Senin seviyende küfürler yazarak kendi imajını zedeleyemem. Dengim değilsin. Söyle, bilgili akıllı donanımlı troller göndersinler bana. Sen boş geliyorsun hafifi kalıyorsun.bilgi yok hayal gücü var yazılarında. boş. Parti önünde cebine 20 tl harçlık verilmiş, karnını parti binası önünde sokak hayvanlarının kaplarından doyuran aciz acınacak bir tipsin. Git adam gibi iş bul şerefini onurunu yerden kaldır. Saygın insan olmaya çalış. Herkese abi çekmekten ağzın yere yapışıyor. az bi onur şeref haysiyet olsun. Nasıl delikanlısın yahu ? emir alıp el açıyorsun ona buna. Yazık bugünde senin için üzüldük...

  • baran18 Mayıs 2022 16:02

    Bak akıl fukarası dolar zıpladı diye kuyruk acını dindiremezsin!  Dolar köpeğisin bunu da kabul et artık. Köpek olduğunu her ortamda belli ediyorsun!  Ne diyorum bak bunları o ishal olmuş beynine yaz  Türkiye 9 cephede savaş veriyor ahmağın evladı!  Doların çıkması ancak senin gibi soytarılara zoraki kahkaha attırır!  Kırık sanki dolar yükselince açlıktan gebermiş!  Her türlü gelişmeye karşı hükümetin yeterli planı var!  Ama senin gibi soytarılara laf anlatmakta  bir Türk vatandaşı olarak benim görevim. Bu akıl fukarası güya zafer kazanmış!  Nasıl bir kansız olduğunu varın siz anlayın artık!  Sabık feto iti seni.  Kriptolar yerler bir olunca  kuyruk acısı daha da arttı!  Kendisi de bir kriptodur bu soytarının.

  • Bik18 Mayıs 2022 11:22

    Enflasyonla mücadelede cari denge dolar kaç olunca sağlanacak! 20 mi ? 30 mu? 40 mı? Dış ticaret açığı bu gidişle 100 milyar dolar olur, TCMB'nin swap hariç net rezervi eksi 60 milyar dolar civarı, dış borçlanma için hazine %10 dolar faizi vermek zorunda. Dış ticaret açığında enerji hariç  altın hariç diye hesaplamalar yapıldığına göre, TCMB'nin swap hariç altın hariç net döviz rezervi eksi 90 milyar dolar civarı.

  • Ahmet Ozbir18 Mayıs 2022 11:13

    Almanya bizi kiskaniyor

  • ıtri18 Mayıs 2022 11:43

    aynen, enflasyon, kur, işssizlik patlamasına rağmen koyun gibi itaat eden halkı görünce Almanyadaki siyasiler kıskanıyordur.