E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların yönünü değiştiren gelişme---

Doların yönünü değiştiren gelişme

Doların yönünü değiştiren gelişme
21 Mayıs 2021 - 09:07 borsagundem.com

Dolar/TL, Fed'in son para politikası toplantı tutanaklarında tahvil alımlarının azaltılmasından yatırımcıların beklediğinden daha fazla bahsedilmesinin ardından yükseldiği 8.40 bandında kalmaya devam ediyor.

Fed'in 27-28 Nisan'da yaptığı para politikası toplantısının önceki gün yayımlanan tutanaklarında birkaç politika yapıcı, ABD ekonomik toparlanmasının ivme kazanmaya devam etmesi durumunda, varlık alımlarının hızının azaltılmasını görüşmenin "bir noktada" uygun olacağını söylemişti.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen ayki toplantıdan hemen sonra, para politikasında herhangi bir değişikliği görüşmeye başlamak için henüz zamanın gelmediğini söylemişti. Kısa sürede değişen yön nedeniyle piyasalar sarsıldı. Dolar endeksi artarken, bazı emtia sınıflarında sert hareketler görülüyor.

Bu sabah dolar/TL 8.38 seviyesinde işlem görüyor.

Ayda 120 milyar dolarlık varlık alımı yapan Fed, dün ters repoyla piyasadan 351 milyar dolar çekti. Fed'in son raporunda rezervlerdeki balona dikkat çekilirken, kısa vadeli Hazine kağıtlarına olan talebin çok fazla olduğuna dikkat çekmişti. Analistler ters repoyla ihtiyacın karşılanmaya başladığını ve gelecek toplantıda bilançodaki 3.9 trilyon dolarlık aşkın rezervlere ödenen faizle ilgili beklenti oluşabileceğini belirtiyor.

Döviz kurları haftayı kapatırken sakin

Altın, tutunmaya çalışıyor

Kripto paralarda toparlanma çabası

Gümüşte 50 dolar beklentisi

Bitcoin 40 bin dolar bandında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika21 Mayıs 2021 09:23

    Türkiye'nin FED'i olan TCMB, faiz artırımına son verildiğini açıklamıştı. ABD'de enflasyon artarken, Türkiye'de faiz düşürerek enflasyon nasıl inecek ki!

  • Ali 21 Mayıs 2021 09:21

    Dolar da 2013 yılından itibaren tl karşısında% 371 tl değer kaybetmiş.. Bizden sonra %... 150... Doğru kaybeden ülkeler... Brezilya, Arjantin... Hale vatandaş dolara hücum ediyor.. Fakat terse döner se o vakit çok öpülürler