E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDoların seyri borsaya yön verecek---

Doların seyri borsaya yön verecek

Doların seyri borsaya yön verecek
16 Kasım 2015 - 09:08 borsagundem.com

A1 Capital Menkul Değerler, günlük piyasa bülteninde Paris olayları ve doların borsaya etkisine değindi. İşte raporda öne çıkan değerlendirmeler.

Hafta sonu Fransa’da yaşanan üzücü olayların, Ankara’da yaşamış olduğumuz acı olaylarla benzerlik taşıması, G-20’nin ana gündem maddesi hiç kuşkusuz.
Ülkemizde ve dünyada yaşanan terör, IŞİD ve Suriye konusunu yeniden gündeme getirdi. Bununla birlikte Çin ile uzun süredir yapılan füze alımı müzakerelerinin sonuçsuz kalması ve füze alımının yapılmayacağının açıklanması, bu haftanın gündeminin ana başlıkları.
Bugünün veri ajandasına baktığımızda gelecek olan AB çekirdek Tüfe verisi ve Paris saldırıları sonrasında daha da dikkatle takip edilecek olan AMB Başkanının Draghi’nin yapacağı konuşma oldukça önemli. Artan jeopolitik riskler ve terör sonrası devam eden G-20 zirvesinden gelecek olan açıklamalar da takibimizde olacak.
Özellikle gündemde olmayan Obama - Putin görüşmesi ve Obama - Erdoğan görüşmesi sonrasında gelebilecek yeni açıklamalar, hem piyasalara hem de siyasi sürece yeni açılımlar getirebilir. Özellikle Euro/Dolar paritesi ve altın yakın takibimizde olacak iki parametre.
Bununla birlikte doların seyri de Bist100 endeksine yön verecektir. 81.878 seviyesinden haftaya başlayacak olan endekste geri çekilmelerde 81.000 ve 80.000 öne çıkan seviyeler olurken, yukarı yönlü hareketlenmelerde 82.500 kısa vadeli hedef olarak yerini korumakta.
Bununla birlikte Draghi’nin yapacağı açıklamalar ve Paris’te yaşanan üzücü olaylara ilişkin gelebilecek her açıklamanın, özelikle Fransa başkanı Hollande’nin ''Bu terörist, cihatçı IŞİD ordusu tarafından düzenlenen savaş eylemi, bizim savunduğumuz değerleri hedef almakta.''
şeklindeki açıklamalarının piyasalar açısından önemini bir kez daha vurgulayalım.
Oldukça temkinli ve haber akışına duyarlı olmamız gereken bir haftaya başlıyoruz. Gün içerisinde gelecek olan bütün önemli veriler takibimizde olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)