E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolardaki düşüşün ve borsadaki yükselişin 4 nedeni---

Dolardaki düşüşün ve borsadaki yükselişin 4 nedeni

Dolardaki düşüşün ve borsadaki yükselişin 4 nedeni
16 Eylül 2015 - 16:08 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki yükseliş ve dolardaki düşüşü A1 Capital'den Belgin Maviş yorumladı

Borsa İstanbul Fed'in faizi artırmayacağına ilişkin beklentiyle birlikte yükselişe geçti ve günlerdir süren düşüş trendinden kısa vadede uzaklaşmış oldu. Borsa İstanbul bir süredir göremediği 74 bin puanı kırdı. Dolar ise yine Fed'in faiz artırmayacağına ilişkin ihtimallerle birlikte 3 TL'nin altına geriledi.

A1 Capital'den Belgin Maviş piyasayı yorumladı:

Doların düşüş sebepleri nelerdir?

* PKK’nın dünden bu yana müzakereye açık olduğuna dair gelen haberler,
* Fed'in faiz toplantısında faiz artışının gelmeyeceği yönündeki tahminlerin oranındaki artış
* Küresel risk iştahındaki artışlar,
* S&P500’ün yeniden 1950’nin üzerindeki yükselişi,

Endekste ki Yükseliş Nedenleri

* 73.500 200 haftalık desteğinin içeride artan terör olayları ve içimizi yakan şehit haberleriyle birlikte doların hızlı değer kazanımına bağlı olarak gerilemesi ve önce 72.600 daha sonrasında ise 71.300 desteklerine hızla gerilemesi.
* Bu süreçte bazı raporlarda hisse senetleri hedef fiyatların aşağı yönlü revize edilmesi ve Çin'de yaşanan gelişmeler bu sürecin sert ve satıcılı olmasının başlıca nedenleriydi..
* Son iki güne baktığımızda ise yükselişte içeride PKK ateşkes ve müzakere sürecine yönelik ılımlı açıklamaların gelmesi Fed’in faiz artırımını yapmayacağına dair iyimserliğin artması ve küresel piyasalarda suların kısmen durulması erken oldu. Endeks  doların da geri çekilmesiyle birlikte 72.600-73.500 dirençlerini geçti..
* Yeni direnç noktamız 74000 ve 74500 kısa vadede. .Doların 3 TL'nin altına hızla gerilemesi durumunda ise 75 bin yeni hedef olabilir. Ancak yarın akşam ki FED toplantısına kadar bu seviyeler sadece tahmin düzeyinde kalacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ailenizin borsacısı24 Eylül 2015 02:37

    Keçeci Bey ailecek severek okuyoruz yatırımlarımızda güneş gibi doğdunuz, yol göstericimiz oldunuz adeta.

  • düşüncem17 Eylül 2015 00:51

    80 binden 72 bine kadar kademe kademe aldım şimdi karda olduklarımdan kademe kademe çıkıyorum siyasete asla güvenmem birde avukatlara aklıma gelmişken pekakayla yatan onla kalkan ona tebessümle dahi bakan anlaşanda benim gözümde haindir

  • olmaz16 Eylül 2015 21:33

    artık seçime kadar çözüm süreci diye bir süreç olmaz seçimden sonra ben olsam çözüm isteyenler için bütün ağa baba takımı teslim olsun silahları bıraktık desinler sonra bakarız.

  • OYUN16 Eylül 2015 16:38

    pekeke ile müzakereymiş. neden dün bugün gündeme geliyor bu mevzu. çünkü parayı yönetenler onları yönetiyor ve vur-dur emrini onlar veriyor. sonuçta grafikler şekilleniyor.

  • ziyaa16 Eylül 2015 16:26

    belli değil mi bayram öncesi mal çıkıp son gün gömebilmek için.