E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda 'yumuşak iniş' beklentisi---

Dolarda 'yumuşak iniş' beklentisi

Dolarda 'yumuşak iniş' beklentisi
17 Ekim 2023 - 10:23 borsagundem.com

Commerzbank ekonomistleri, ABD ekonomisinde yumuşak iniş işaretlerinin doları güçlendirebileceğini öngördü.

Commerzbank ekonomistleri, ABD Eylül ayı perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin ekonomide yumuşak iniş işaretlerini güçlendirmesi halinde ABD dolarının da güçleneceğini öngörüyorlar.

Commerzbank ekonomistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Veri takvimi söz konusu olduğunda, ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri yayınlanacak ve bu veriler en azından piyasada biraz dikkat çekecektir. Yumuşak iniş işaretleri güçlenirse, bu USD için de olumlu olacaktır, çünkü Fed'in muhtemelen yakın zamanda temel faiz oranını düşürmeyeceği anlamına gelecektir" değerlendirmesini yaptılar.

"Elbette veriler bugün hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak bu ekonomik iyimserleri caydırmak için yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla bu durum USD üzerinde pek baskı yaratmayacaktır" ifadelerini de kullanan ekonomistler, "Orta Doğu'daki çatışmalarda bir gevşeme olmadığı sürece de USD'nin talep görmeye devam etmesi muhtemeldir" tespitinde bulundular.

EURUSD bu saban düne göre yüzde 0,12 kayıpla 1,05472'den işlem görüyor. GBPUSD düne göre yüzde 0,36 düşüşle 1,2173 seviyesinde.

ABD ekonomisi için resesyon beklentisi düştü

 

ABD'de tüketici güveni beklentilerin altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)