E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yükseliş hızlandı 3.57 lirayı aştı---

Dolarda yükseliş hızlandı 3.57 lirayı aştı

Dolarda yükseliş hızlandı 3.57 lirayı aştı
27 Eylül 2017 - 12:12 borsagundem.com

Küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle TL'de baskı sürüyor. Dolar bugün 3,57 liranın üzerine çıktı. Euro 4.18 lira seviyesinde

Küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle son iki haftada 3.40'lı seviyelerden 3.55'li seviyelere gelen dolar/TL'de yukarı yönlü hareket isteği devam ediyor. Bugün dolar 3.5815 seviyesine kadar yükselirken euro 4.20 lira seviyesinde işlem görüyor.  

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy sabah yolladığı bir notta dolardaki değer kazanma eğilimi ve Türkiye’ye özgü jeopolitik risklerin sürmesiyle kurda 3.55 direncinin kırılabileceğini belirterek "Böyle bir durumda 200 günlük hareketli ortalama olan 3.5920 seviyesi gündeme gelebilir. Dolarda küresel değer kazancının devam etmesi durumunda yabancı yatırımcıların yüksek faizden yararlanmak için daha düşük seviyelerden Dövize döndükleri lira pozisyonlarını kapatması hareketin hızlı olmasına neden olabilir" değerlendirmesine yer verdi.

Küresel piyasalarda dolar Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artışlarına devam edilmesi gerektiği açıklamasından destek buldu. Fed Başkanı Yellen geçen haftaki faiz kararının ardından yaptığı ilk konuşmada ‘şahin’ tondan mesajlar verdi. Yellen "Enflasyon yüzde 2'ye ulaşana kadar para politikasında değişiklik yapmamak ihtiyatlı olmayacaktır" dedi. 

Borsa İstanbul yükselişle açıldı, satışa döndü

Öte yandan Beyaz Saray ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler bugün vergi reform taslaklarını açıklayacak. Taslak Kongre'den geçebilirse, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana elde ettiği ilk yasama zaferi olacak.

Piyasalarda bugün jeopolitik gelişmeler, küresel piyasaların yanı sıra içeride 2018-2020 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program'ın detayları yakından takip edilecek. OVP saat 1300'da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılacağı toplantıda açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş27 Eylül 2017 15:37

    Dilinizi mi yuttunuz yükselecek dedik borsa düşecek yok anlık tepki düşecek vs hatta yükselecek diyenlere laf atanlar hadi konuşun Engin ve derin :) :) bilgilerinizi bekliyoruz.

  • TURAN27 Eylül 2017 14:14

    DOLAR 5000 BİLE OLUR DANIŞMAN AÇIKLADI DOLARDÜŞÜK DİYE JÖLELİYE KALSAYDI DOLAR ŞU ANDA 2000 TL İDİ

  • İsmail27 Eylül 2017 14:01

    hani 3,35 olcakdı neoldu beyler sn ekonomisler