E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'a OVP darbesi---

Borsa İstanbul'a OVP darbesi

Borsa İstanbul'a OVP darbesi
27 Eylül 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne yatay başlangıç yapan Borsa İstanbul yüzde 2.61 oranında düşüşle 101 bin 218 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Merakla beklenen Orta Vadeli Program açıklandı ve Borsa İstanbul'da sert düşüşler yaşandı. Vergilere gelen artışlar ile birlikte şirketlerin karlarında oluşacak düşüş nedeniyle Borsa İstanbul'da yüzde 2'yi aşan düşüşler gerçekleşti. Endeks günü yüzde 2.61 oranında düşüşle 101 bin 218 puandan tamamladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Finans sektöründe kurumlar vergisi artırılacak" dedi. Ağbal'ın açıklamaları ile birlikte bankacılık sektöründeki kayıplar yüzde 4.95 oldu. Akbank yüzde 5.75 oranında düşüşle 9.34 lira, Garanti Bankası yüzde 5.88 oranında düşüşle 9.61 lira, Vakıfbank hissesi yüzde 4.77 oranında düşüşle 6.19 lira, Yapı Kredi bankası yüzde 4.82 oranında düşüşle 4.15 lira seviyesinden kapandı.

Bunun yanısıra otomotiv sektörüne de darbe vuracak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılacak olan yüzde 40'lık zam Tofaş, Doğuş Otomotiv ve Ford Otosan hisselerinde düşüşe neden oldu.

Borsa İstanbul güne yatay seyirle 103 bin 933 puandan başladı. 

Endeks gün ortasına yüzde 1.12 oranında düşüşle 102 bin 765 puan seviyesinden girdi.

Gün içinde en düşük 101 bin 21 puan, en yüksek 104 bin 35 puan görüldü.

İşte Orta Vadeli Program!

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/09/2017

Janet Yellen'dan kritik açıklamalar

KÜRESEL PİYASALAR

ABD'nin vergi reformunda ilerleme sağlayacağı beklentisi Asya borsalarını yükseltti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ard arda dört gündür gerileyerek üç haftanın dip seviyesine indikten sonra bugün yüzde 0.2 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi bazı hisselerin temettüsüz işlem görmesiyle yüzde 0.5 gerilerken, Avustralya borsası yüzde 0.3 geriledi.

Dolar kuru da vergi reformu ile yükselişe geçti ve bir ayın zirvesine yakın seyrediyor.  Beyaz Saray ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler bugün vergi reform taslaklarını açıklayacak. Taslak Kongre'den geçebilirse, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana elde ettiği ilk yasama zaferi olacak. Tasarı yasalaşırsa Wall Street için de zafer anlamına geliyor. Kurumlar vergisinde yapılacak kesintilerin şirket kârlarını artırabileceği gibi şirketlerin ülke dışında tuttukları nakit varlıkları kapsayacak bir vergi affı hisse geri alımlarını, dolayısıyla hisse değerlerini artırabilir. Wall Street dün yatay seviyede kapandı ancak teknoloji sektörü Apple hisselerinin ard arda dört gün düşüş kaydettikten sonra yüzde 1.7 yükselmesiyle yüzde 0.4 arttı.

Petrol stok verisi ile güçlendi

DOLAR YÜKSELİŞTE

Kuzey Irak referandumunun sonuçları takip edilirken, bugün açıklanacak 2018-20 dönemi Orta Vadeli Program öncesinde dolar/TL bu sabah 3,54 seviyesinin üzerinde güne başladı. Dolar saat 16:35 itibariyle dolar kuru yükselişini hızlandırdı ve 3.5778 lira seviyesinde seyrediyor.
2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanacak. Toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katılacak.

Bunun yanısıra ABD'deki kurumlar vergisi oranını yüzde 20'ye çekme ve gelir vergisi tavanını yüzde 35'e çekme teklifi ile birlikte şirket karlarında yaşanacak olan artış beklentisi nedeniyle dolar bir miktar güç kazandı.

Başbakan Binali Yıldırım, OVP'de bu yıl ve önümüzdeki 3 yıl büyüme hedefinin yüzde 5,5 olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Dolar/TL bugün en düşük 3,5373, en yüksek 3,5857 seviyesini gördü.

Euro ise 4.1968 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1724 seviyesinde işlem görüyor.
Fed Başkanı Janet Yellen, kademeli faiz artırımlarının enflasyon patikasına ilişkin geniş belirsizliğe rağmen devam etmesi gerektiğini söyledi.
ABD Başkan Donald Trump, "Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenek için tamamen hazırız, fakat tercihimiz diyalogdan yana" dedi.

DOLAR İÇİN 3.50 LİRA TAHMİNİ

Commerzbank, USD/TRY'nin bu yılı 3,50 seviyesinde kapatacağını, gelecek yıl 3,90 seviyesine çıkacağını tahmin etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (52)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)