E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda 2.11 TL hedeflenebilir---

Dolarda 2.11 TL hedeflenebilir

Dolarda 2.11 TL hedeflenebilir
27 Mayıs 2014 - 09:36 borsagundem.com

Kur tarafında yükseliş eğiliminin devamı ile 2.0900 direnci takip edilmelidir

Dün ABD piyasalarının kapalı olmasının sonucu olarak yatay ve hacimsiz hareketler gözlendi. Sabah saatlerinde Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi’nin genişleyici politika yanlısı konuşması ise piyasalarda bir miktar hareketlilik yarattı fakat konuşmanın piyasa beklentileri dahilinde olmasından dolayı etkinin oldukça sınırlı kaldığını belirtelim. Dolayısı ile Drahgi’nin konuşması sonucu EUR/USD paritesinde sert hareketlilik görülmedi. Paritenin 50 günlük H.O direnci olan 1.3640 seviyelerinin üzerinde işlem gördüğü gözlenmekte. Paritenin 1.3640 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 1.3700 ve 1.3745 seviyelerine doğru yükselişler görülebilir. Fakat 1.3640 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi ve bu seviyenin altında kapanışlar yapılması durumunda 1.3560 ve 1.3470 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. Mario Draghi’nin bugün tekrar konuşacağını belirtelim. Piyasaların bildiğinden farklı bir şey söylemesini beklememekteyiz. Dolayısıyla parite üzerinde etkisinin sınırlı kalması beklenilmektedir.
 
Yurtiçi piyasalar da ise ABD piyasalarının kapalı olmasının etkisi ile yatay hareketlerin gözlendiğini belirtelim. Yalnız, Başbakan Erdoğan’ın faizlerin daha fazla indirilmesi gerektiğini söylemesi ve TCMB’nin enflasyonun gerileme eğiliminde olduğunu belirtmesinin ardından kur tarafında 2.0850 desteğinden hafif çaplı yükselişler görüldü. Kur tarafında yükseliş eğiliminin devam 2.0900 direnci takip edilmelidir. 2.0900 direncinin yukarı kırılması ile alım yönünde pozisyon açılarak 2.11 seviyesi hedeflenebilir. 2.0840 stop-loss olarak belirlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 2.0800 desteği takip edilmelidir. Gün içerisinde ABD çekirdek dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveni verileri kura etkide bulunabilir.
 
Altın’da yatay hareketlerin devam ettiğini belirtelim. Ukrayna’da yapılan seçimlerin piyasa beklentilerine paralel olarak hem Avrupa Birliği yanlısı hem de Rusya ile ilişkilerin sıcak tutulması taraftarı Poroşenko seçimi kazandı. Bunun yanında piyasa, seçimlerin Ukrayna’da yaşanan siyasi riske ne gibi etkileri olacağını gözlemlemek isteyecektir. Dolayısı ile altın tarafında yatay hareketlerin bir miktar daha devamı beklenebilir. Teknik olarak ise, altın fiyatlarında kısa vadede 1295 direncini yukarı yönde geçemeyerek bir miktar gevşediği görülmekte. Bu sabah itibari ile 1290 seviyesinde bulunan altının düşüş hareketini devam ettirmesi durumunda 1285 seviyesi destek konumunda bulunmakta. Ons altın fiyatlarının 1285 seviyesine gerilemesi durumunda alım fırsatı olarak değerlendirilerek 1290-95 seviyeleri yeniden hedef haline gelebilir. Stop-loss ise  1278 seviyesinin altı stop-loss olarak belirlenmelidir.
 
ABD Nasdaq vadeli endeksini teknik olarak incelediğimizde yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönde geçilmesi ile yükseliş hareketinin hız kazandığını görmekteyiz. Özellikle 3670 direncinin yukarı yönde kırılması ile 3730 direnci ilk hedef haline gelmiştir. Üçgen formasyonun yukarı yönde geçilmesi sonucu teknik analiz kurallarına göre endeksin üçgenin boyu kadar yükseliş hareketine devam etmesi beklenmektedir. Dolayısı ile ana hedefi 3830 seviyesi olarak belirlemekteyiz. Endekste kar realizasyonlarının görülmesi durumunda 3585 seviyesine kadar gerilemeler görülebilir. Fakat 3585 seviyesinin aşağı yönde geçilememesi durumunda Nasdaq’ta yükseliş eğiliminin hedeflenen seviyeye ulaşması beklenebilir.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 15.30 Çekirdek Dayanıklı Malların Siparişleri ( Beklenti: %0.3 )
Saat 16.30 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Konuşması
Saat 17.00 ABD Tüketici Güveni ( Beklenti: 83.0 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)