E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor---

Dolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor

Dolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor
17 Eylül 2018 - 06:55 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, rezerv para olarak Amerikan dolarına alternatif arayan Asya ve Avrupa ülkelerinin sayısının giderek arttığını belirtti.

Rossiya 1 televizyonundaki ‘Moskova. Kremlin. Putin' programına konuşan Peskov, doların onlarca yıldır dünyanın temel rezerv parası olduğunu kaydederek, "Doları çıkaran ülke olarak ABD birden, bu rezerv parasına güveni sarsmaya başlayan adımlar atmaya başlıyor. Sadece Doğu'da değil, Avrupa'da da ABD dolarına bağımlılığı nasıl minimize edebileceklerini düşünmeye başlayan ülkelerin sayısı gidere artıyor. Onlar birden şunu anladı, a) bu mümkün, b) bunu yapmak lazım ve c) yapabilen canını kurtarsın" ifadelerini kullandı. 

Peskov, "Sallanan sistemin yerine yeni bir mihveri koymak hiç de kolay bir iş değil. Ama alternatif arayışının başlaması bir gerçek" diye kaydetti. (Sputnik Türkiye)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : ))17 Eylül 2018 11:03

    sanal para bitcoin gibi bir lternatif olur... japonya teknolojisi..çin ve rusya onayı...kuzey kore desteği... bir kaç asya ulkesi... avrupada almanya onayı oludmu x para coini olur işte ne güzel

  • Mehmet17 Eylül 2018 09:18

    altın... işte size alternatif

  • Gorele17 Eylül 2018 07:40

    Rusya'nın ekonomisi batık durumda. Kimse ruble almak istemiyor. Ama onların derdi doları kimsenin istememesi:)