E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro yatay seyirde---

Dolar ve euro yatay seyirde

Dolar ve euro yatay seyirde
15 Aralık 2020 - 15:07 borsagundem.com

ABD'de Türkiye'ye yaptırım kararlarının beklentiler dahilinde de olsa kabul edilmesi sonrası gerileyen dolar, bugün 7,84-7,85 bandında yatay seyrediyor.

Haftanın ilk işlem günü olan dün dolar/TL 7,86 ile 7,94 aralığında dalgalı bir seyir izledi. Dün akşam gelen ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı beklenmesi dolayısıyla piyasalar tarafından fiyatlanmıştı. Kararın gelmesinden hemen önce 7,89 seviyesinden bulunan dolar/TL, kararın ardında ilk tepki ile 7,86 seviyesine geriledi ve bugüne de bu seviyeden başladı.

Bu sabah yatay hareket eden kur ardından gerilemeye başladı. 7,86 seviyesinin üzerinden piyasaların açılmasıyla 7,85 seviyesinin altına gerileyen dolar/TL’yi, 9,52’ye gerileyen euro/TL izledi.

15.00 itibarıyla dolar/TL düşüşünü sürdürerek 7,8354 ve euro/TL de aynı şekilde 9,5403 seviyesinden işlem gördü.

KONUT, BÜTÇE, İHALE…

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ardından tepkiler takip edilirken, yurt içinde günün en önemli verileri konut satışları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklayacağı bütçe rakamları olarak ön plana çıkıyor. Lokomotif piyasalardan olan inşaat sektörünün nabzını tutan konut satışları endeksindeki gerileme dördüncü ayda da devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kasım ayı bütçe rakamlarında da yılın ilk 11 ayında bütçe açığı 132 milyar TL seviyesine ulaştı.

Hazine, bugün 6 tahvil için değişim ihalesi düzenleyecek. Hazine 17 Şubat, 14 Nisan ve 21 Nisan 2021 itfalı TÜFE'ye endeksli ve sabit kuponlu tahvilleri 8 ve 10 yıllık tahvillerle değiştirecek. Buna göre, 15 Aralık Salı günü 16 Aralık Çarşamba valörlü olmak üzere 6 tahvilin değişimi yapılacak.

11 aylık bütçe açığı 132 milyar

Fitch, Türk bankalarının görünümünü değiştirecek mi?

Wells Fargo tahvillerde ayı piyasası bekliyor

Bayraktar: Her engelleme bizi daha da güçlendiriyor

ABD, Türkiye’ye CAATSA yaptırımlarını açıkladı

ABD yaptırımlarının hedefindeki Demir'den ilk açıklama

Ankara'dan ABD'nin yaptırım kararına sert tepki: Elimizin tersiyle ittik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)