E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo tahvillerde ayı piyasası bekliyor---

Wells Fargo tahvillerde ayı piyasası bekliyor

Wells Fargo tahvillerde ayı piyasası bekliyor
15 Aralık 2020 - 13:23 borsagundem.com

Yatırımcıların güvenli limanı olarak bilinen tahvil piyasası küresel ekonomin toparlanmasıyla birlikte ayı piyasasına girebilir. Tahvile olan talebin düşmesiyle verimlerin önemli ölçüde artması bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo 2021 yılı görünümünde tahvil borsası için ayı piyasası öngörüyor.

CNBC’nin haberine göre Wells Fargo Makro Strateji Birimi Başkanı Michael Schumacher korona virüs sürecinde elde edilen ilerlemeyle birlikte 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri ve 30 yıllık ABD Hazinesi bonoları gelirlerinin önemli ölçüde artacağını öngörüyor.

Schumacher, tahvil piyasasındaki öngörülerini açıklarken korona virüs aşısının önemini vurguladı. Baş stratejist, “Aşı dağıtımının ivmesi arttığında bu özgüveni büyük ölçüde arttıracaktır. Bu süreçte çok daha fazla işe alım göreceksiniz. Daha da önemlisi bu süreçte politikacılar tahvil verimlerinin artmasıyla birlikte daha rahat hareket edebileceklerdir” dedi.

Wells Fargo üst düzey yetkilisinin açıklaması ABD Merkez Bankası’nın (FED) bugün gerçekleşecek toplantısından bir gün önce geldi.

Schumacher, “Ben ve Wells Fargo’daki meslektaşlarım aşı dağıtımının birkaç ay devam edeceğini, ortamın daha iyi görünür hale geleceğini düşünüyoruz ve FED Başkanı Jerome Powell ve arkadaşlarının, ‘Peki o zaman. 10 yıllık tahminler ne o olursa olsun, 20, 30, 40 baz puan daha fazlasını yapabiliriz’ diyebilir” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejistin tahminleri korona virüs korkularının küresel piyasaları etkisi altına aldığı geçen kışa göre ciddi derecede farklı. Schumacher ocak ayı sonlarında verdiği röportajda korona virüs korkularının yatırımcıları güvenli liman hamlesi arayışıyla birlikte ABD Hazinesi piyasalarına yönlendirebileceğini ve bu nedenle tahvil gelirlerinin sert bir şekilde düşebileceğini öngörmüştü.

Bir ay sonrasında 9 Mart tarihinde bir gece 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleri %0,318’le en düşük seviyesine itilmişti.

Şimdiyse Schumacher’in baz aldığı tahmin 10 yıllık tahvil verimlerinin 2021’in yarısında %1,15 ile %1,35 arasında olacağını gösteriyor. Bu oranlar pazartesi günü kapanış rakamlarına göre tahvil verimlerinin %23 ila %50 arasında artacağını gösteriyor.

Schumacher, “Eğer her şey ekonomik açıdan ve aşı açısından mükemmel biçimde üst üste gelirse tahvil verimleri %1,50’ye çıkabilir” dedi.

Küçük yatırımcının aklından çıkarmaması gereken 3 hayati kural

 

Büyük yatırımcılar 2021’de teknolojiden vazgeçmeyecek

 

Yatırımcılar 2021’de hangi risklere hazırlıklı olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)