E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar sepette 3 yılın zirvesinde---

Dolar sepette 3 yılın zirvesinde

Dolar sepette 3 yılın zirvesinde
10 Temmuz 2013 - 08:23 borsagundem.com

Dolar önde gelen para birimlerinin yer aldığı döviz sepetinde 3 yılın en yüksek seviyesinde tutunmaya devam ediyor

Dolar önemli para birimleri sepeti karşısında üç yılın en yüksek seviyelerine yakın düzeyde bulunurken, euro ve sterlin dünkü düşüşün ardından tekrar değer kazanmaya çalışıyor.
Euro Bölgesi ve İngiltere'de merkez bankalarının para politikasını uzun bir süre gevşek tutacağına dair beklentiler doları desteklerken, ABD'de açıklanan ve ekonominin güçlendiğini gösteren veriler Fed'in ekonomiyi destekleyici politikalarının kapsamını Eylül ayı veya sonrasında azaltabileceğinin daraltabileceğini gösteriyor.
Yatırımcılar bugün yayımlanacak olan Haziran ayı Fed Açık Piyasa Kurulu toplantısının tutanaklarını ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin yapacağı konuşmayı izleyecekler. Bernanke'nin konuşmasında Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına ve dolar alımının artmasını tetikleyecek diğer ifadelere dikkat edilecek.
Dün 84.753 ile üç yılın yeni zirvesini gören dolar endeksi  Asya piyasalarında 84.640 düzeyinde bulunuyor.
Euro  ise dün üç 1.2755 dolar ile üç ayın en düşük seviyesini gördükten sonra 1.2777 dolarda bulunuyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinden Joerg Asmussen'in AMB'nin faizleri 12 aydan uzun süre düşük tutacağına dair açıklamasının ardından Euro değer yitirdi.
Asmussen'in sözlerinin ardından açıklama yayımlayan ECB ise faizleri uzun süre düşük tutma şeklinde daha önce yapılan yönlendirmenin herhangi net bir zaman aralığına işaret etmediğini belirtti.
İtalya'nın kredi notunun bugün ve yarın yapılacak borçlanma ihaleleri öncesinde Standard & Poor's tarafından bir kademe indirilmesi ise euro üzerinde satış baskısı yarattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)