E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar haftaya düşüşle başladı---

Dolar haftaya düşüşle başladı

Dolar haftaya düşüşle başladı
20 Nisan 2020 - 08:01 borsagundem.com

Dolar, haftaya TL karşısında 6,91 seviyesinden başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararının açıklanacağı yeni haftanın ilk gününe Dolar/TL 6,91 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,51 seviyesinden açıldı.

TCMB faiz kararı 22 Nisan çarşamba günü açıklanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta ile birlikte önemli bir eşiğin aşılacağının beklendiğini belirterek "Ramazan Bayramı’nda bütün milletçe çifte bayram yapacağımızı umut ediyoruz inşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, NATO müttefikliğinin gerektirdiği dayanışma ruhunun gereği olarak, korona virüs salgınının kamu sağlığı ve ekonomilerimize oluşturduğu tehdide karşı yakın işbirliklerini sürdürme noktasında mutabık kaldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, esnafa toplam 10 milyar 836 milyon sanayiciye ise 59 milyar 62 milyon TL destek yapıldığını duyurdu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, merkez bankalarıyla mevcut işbirliğimizi güçlendirmek ve yeni swap anlaşmaları tesis etmek amaçlı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, bugün yaptığı açıklamalarda korona virüs salgını hakkında “1945’ten daha kötü bir ekonomik kriz geliyor’’ ifadelerini kullanırken, “Virüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

Çin'de dün sadece 12 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin Merkez bankası, korona virüs salgınının vurduğu ekonomiyi desteklemek ve şirketlerin borçlanma maliyetlerini düşürmek için, gösterge faizi beklendiği gibi düşürdü. Çin'in bütçe gelirleri ilk çeyrekte yüzde 14,3 azaldı.

Japonya'nın ihracatı Temmuz 2016'dan bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı.

Amerika’da Kongre üyelerinin korona virüs nedeniyle işleri zarar gören küçük işletmelere ek kaynak sağlanması konusunda uzlaşmaya çok yakın olduğu belirtildi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in krizin beklenmedik şekilde kötüleşmesi olasılığına karşı korona virüs salgının önüne geçmeye yönelik "ateş gücünün" bir kısmını rezervde tutması gerektiğini savundu.

Japonya korona virüs salgınının yol açığı ekonomik etkiler ile mücadele için hazırlanan teşvik paketi 8,9 trilyon yen artırılarak 108,2 trilyon yenden 117,1 trilyon yen (1 trilyon 86 milyar dolar) seviyesine yükseltecek.

Danışmanlık şirketi McKinsey, Avrupa'da işsiz sayısının koronvirüs salgının yol açtığı kriz nedeniyle önümüzdeki aylarda neredeyse ikiye katlanabileceğini öngörüyor.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, fiyat istikrarının korunmasının gerekmesi halindre ECB'nin daha fazla adım atabileceğini söyledi.

TÜİK yurt dışı üretici fiyat endeksi, TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt borç ve alacak stoku verilerini açıklayacak (17.30).

ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi verileri izlenecek (15.30).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Para Politikası Başkan Yardımcısı Ben Broadbent ve Baş Ekonomist Andy Haldane, İşletmeler ve toplum örgütleri için bilgilendirme yapacak (11.30).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)