E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar geri adım atmıyor---

Dolar geri adım atmıyor

Dolar geri adım atmıyor
10 Temmuz 2013 - 12:52 borsagundem.com

Fitch raporunda hükümet karşıtı protestoların potansiyel riskine dikkat çekilmesiyle dolar 1,95 liranın üzerini gördü

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in yayınladığı raporda Türkiye'de ülke çapında yaşanan hükümet karşıtı protestoların potansiyel riskine dikkat çekmesiyle dolar/TL ve sepet yükseldi.
Reuters Matching sisteminde 1,9430 seviyelerinde olan dolar/TL 1,95'e kadar yükselirken, 2,2160 seviyelerinde olan sepet bazında TL 2,2250'ye kadar yükseldi.
Fitch, Euro bölgesindeki resesyon ve gelişmekte olan piyasa varlıklarına yönelik iştahın azalmasının ardından Türkiye dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik toparlanmanın güç yitirdiğini belirtti ve Türkiye'nin durumunun ülke çapında yaşanan hükümet karşıtı protestolar nedeniyle daha karmaşık olduğuna dikkat çekti.
MERKEZ YİNE DÖVİZ SATTI AMA...
Merkez Bankası bir günlük sessizlikten sonra dolardaki artışla bugün tekrar döviz satım ihaleleri gerçekleştirdi. Merkez altı döviz satım ihalesiyle 1,3 milyar dolarlık satış yaptı.
650 milyon dolarlık son ihale ilanından sonra dolar 1,95 seviyesinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.
EN KÖTÜ PERFORMANS TL'DE
Dolara karşı değer kaybeden TL diğer gelişmekte olan ülkeler arasında bugün en kötü performansı gösteren para birimi oldu.
DÜN 1,93'E İNMİŞTİ
Pazartesi günü doların 1,9735 liraya ulaşarak rekor kırmasının ardından Merkez Bankası, yedi ayrı ihalede toplam 2,25 milyar dolarlık rekor döviz satımı gerçekleştirmişti.
Dün ise piyasaların sakin seyretmesiyle dolar 1,93'e inmiş, Merkez Bankası da döviz satım ihalesi açmamıştı. Merkez Bankası miktar yöntemiyle repo ihalesi açmayarak bugünü "istisnai gün" ilan etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali10 Temmuz 2013 21:22

    MB yanlış yapmaya devam ediyor. Yabancı borsa ve tahvilde satıyor. TL alıp gidecek değil döviz alıyor. MB tam tersine 2300 liraya kadar dolar almalı sonra yabancılara satmalı.

  • Kral ciplak10 Temmuz 2013 17:22

    Yabanci daha satip cikamadi bekliyor, usd alanlar yerli firmalar, panik olup borc kapatiyorlar, bir de yabanci almaya baslarsa sen gor o zaman acikta kalmayin , bu 10 senelik dongunun sonu, dolar eve donuyor faizler en az yuzde 12 olacak Turkiye de ama bun yazinca faiz lobisi olursun

  • captain10 Temmuz 2013 13:01

    merkez bankası elindeki rezervleri boşuna kullanıyor.Tıpkı üzerine gelen zırhlı araca karşı taş atmaktan bir farkı yok.eğerki yabancılar çeşitli sebeplerle kesin olarak çıkış yapma kararı almış ise elindeki kullanılabilir net döviz ile bu akımı engelleyemez.Faizleri yukarı çekmeden bu dışarıya çıkışın önüne geçmek zor ama bu seferde hükümetin tepkisinden çekiniyorlar