E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar “Evans” ile yükselişine devam etti---

Dolar “Evans” ile yükselişine devam etti

Dolar “Evans” ile yükselişine devam etti
23 Mart 2016 - 10:58 borsagundem.com

Dolar, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın şahin algılanan açıklaması ardından yükselişini dördüncü güne taşıdı

Dolar euro karşısında yükselişini dördüncü güne taşıyarak, bir aydan uzun sürenin en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirdi. Genellikle güvercin tavır benimseyen Chicago Fed Başkanı'nın piyasanın fiyatladığından daha fazla faiz artırımı beklediğini ifade etmesi doların yükselişinde etkili oldu.

ABD Doları bu hafta, 10 önemli para karşısında yükseldi. Chicago Fed Başkanı Charles EvansSalı günü, bu yıl sonuna kadar tek faiz artırımı olacağını fiyatlayan traderlara karşı duran yetkililerin arasına katıldı. En güvercin yaklaşıma sahip yetkililerden biri olan Evans, bu yıl iki faiz artırımına gidilebileceğini işaret eden projeksiyonların (noktasal grafikler), kendisi için tutarlı olduğunu belirtti. Evans'ın gelecek yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunacak.

Auckland'da Westpac Banking Corp. piyasalar stratejisti Imre Speizer, “Evans'ın yorumları dolar açısından şahin yorumlandı” dedi ve “Bu yönde yorumlar duymaya devam edersek, piyasa yıl sonundaki faiz artırımı fiyatlamasından daha erken gerçekleşebilecek bir artırımını fiyatlayabilir” şeklinde devam etti.

Dolar, geçtiğimiz üç günde yüzde 0.9 değer kazanmasının ardından Londra saatiyle 07:54'te euro karşısında 1.1193 seviyesinden işlem gördü. Söz konusu artış, 18 Şubat'tan bu yana görülen en uzun yükseliş serisi oldu. ABD parası, yatay seyrederek yen karşısında 112.37 seviyesinden alıcı bulurken, geçtiğimiz üç günde yüzde 0.9 yükselerek 112.37 seviyesine gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)