E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar endeksi 5 haftanın zirvesinde---

Dolar endeksi 5 haftanın zirvesinde

Dolar endeksi 5 haftanın zirvesinde
05 Temmuz 2013 - 11:50 borsagundem.com

Dolar endeksi, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verileri öncesi beş haftanın zirvesine çıktı

Dolar endeksi, ekonomistlerin işsizlik oranını aşağı çekmeye yetecek kadar istihdam artışı olacağı tahmininde bulunduğu veriler öncesi, dünyanın en büyük ekonomisinde büyüme beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte, son beş haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Dolar, yen ve euro karşısında, iyileşen ABD ekonomisinin Fed'i teşvikleri azaltmaya yönelteceği beklentisi ile, bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyelerine yöneldi. Euro ve sterlin, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in dünkü toplantılar sonrası, düşük faizlerin süreceğini işaret etmelerinin ardından değer kaybetti.
Londra'da Deutsche Bank AG stratejisti Henrik Gullberg, "Güçlü bir veri, teşviklerin azaltılmasının daha erken yapılacağı beklentilerini güçlendirecek ve ayrıca, teşviklerin azaltılmasının boyutu konusunda da beklentileri etkileyebilir," dedi ve "Piyasa büyük ölçüde güçlü dolar için pozisyon almış durumda" değerlendirmesinde bulundu.
ABD para biriminin altı önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, 83.999 ile 29 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, Londra saati ile 09:04'te, 83.948 seviyesine geldi. Endeks bu hafta yüzde 1 yükseldi.
Dolar yen karşısında, 3 Temmuz'da 100.86 ile 31 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 100.29 seviyesine geldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.2889 seviyesine çıktı. ABD para birimi dün 1.2883 ile 29 Mayıs'tan bu yana en güçlü seviyesini gördü. Euro yen karşısında fazla değişmeyerek 129.24 seviyesinde kaldı. Sterlin dolar karşısında, erken saatlerde 1.4992 ,ile 14 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, yüzde 0.4 düşerek 1.5005'e geriledi.
Dolar yen akrşısında son beş günde yüzde 1.2 değer kazandı ve ard arda üçüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. ABD para birimi euro karşısında, aynı dönemde, yüzde 0.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)