E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar değer kazandı---

Dolar değer kazandı

Dolar değer kazandı
28 Mayıs 2013 - 10:56 borsagundem.com

Dolar ABD'den gelecek verilerin öncesinde birçok para birimi karşısında değerlendi

Ekonomistlerin ABD'den bugün gelecek tüketici güven endeksi ve konut fiyatlarında artış beklemesiyle dolar önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı.
ABD'de ilerleme kaydeden temellerin Fed'i aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmaya iteceği düşüncesiyle Dolar Endeksi tırmandı. ASya borsalarının yükselmesi ve Japonya Merkez Bankası'nın ülke ekonomisindeki fonun temel unsurlarının, teşviklerin etkisiyle rekor seviyeye tırmandığını tahmin etmesinin ardından yen, euro karşısında 3 gündür devam eden yükselişini sonlandırdı.
Fed'in tahvil alım hızının sürdürülemez olduğunu belirterek, bu programın iyi bir para politikası olmadığının kabul edilmesinin gerektiğini savunan Westpac Banling Corp.'un baş döviz stratejisti Robert Rennie, çıkışın bu yılın 4. çeyreğinde başlayacağını öngördü. Rennie, orta vadede dolarda alım tavsiyesi verdi.
Dolar, yen karşısında yüzde 1 değerlenerek 101.97 seviyesine çıkarken, euroya karşı da yüzde 0.1 güçlenerek 1.2923'ten işlem gördü. Yen, euro karşısında yüzde 0.9 değer kaybederek 131.78 seviyesine geriledi.
ABD'nin en büyük 6 ticaret ortağının para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 83.799 puana yükseldi. ABD ve İngiltere piyasaları dün tatil sebebiyle kapalıydı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 5 gündür devam eden düşüşünü sonlandırdı ve düşük getirili güvenli varlık taleplerini azalttı.
Conference Board'un açıklayacağı ABD tüketici güven endeksinin bu ay 71 puan ile Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandığı tahmin ediliyor. Tüketici güven endeksi Nisan'da 68.1 puan olarak gerçekleşmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler S&P/Case-Shiller Endeksi'nin de Mart'ta yıllık bazda yüzde 10.2 yükselerek Nisan 2006'dan bu yana en büyük sıçramasını yapmış olabileceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)