E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 4 haftanın dibinde---

Dolar 4 haftanın dibinde

Dolar 4 haftanın dibinde
14 Ocak 2015 - 19:03 borsagundem.com

Dolar perakende satış verisinin beklentinin üstünde gerilemeye işaret etmesinin ardından 4 haftanın en düşük seviyesine geldi

Dolar, ABD'de perakende satışların Aralık'ta yılın en sert düşüşlerinden birini kaydetmesi üzerine Merkez Bankası Fed'in faiz artışının daha sonra gelebileceği beklentisi ile, yen karşısında 4 haftanın en düşük seviyesine indi.

Yen 16 önemli para biriminin çoğu karşısında, Japonya hisselerinin üst üste düşüşler kaydetmeye hazırlanması ile güçleniyor. Ülke tahvilleri dünya genelinde geriledi. Rus rublesi düşüşü 4. güne taşıdı. Brezilya reali perakende satışların beklentileri aşması üzerine yükseldi. Traderlar Fed'in faiz artışının Aralık'ta gelmesini bekliyor.

New York’ta bulunan Sumitomo Mitsui Banking Corp. döviz yöneticisi Masato Yanagiya, “Eğer hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki düşüşlerin ABD ve küresel ekonomiye risk teşkil edeceği fikri ile değer kaybetmeye devam ederse, dolar-yen düşüşe devam edecektir” dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 1 yükselerek New York saati ile 10:06'da 116.77 yenden işlem gördü. Yen euro karşısında, yüzde 1 artış ile 137.50 yene geldi ve yükselişi 5. güne taşıdı. Euro dolar karşısında, dün 1.1753 dolar ile Aralık 2005’ten bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından 1.1780 dolarda yatay bir seyir izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)