E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır kana bulandı! 8 ölü, 9 yaralı---

Diyarbakır kana bulandı! 8 ölü, 9 yaralı

Diyarbakır kana bulandı! 8 ölü, 9 yaralı
17 Ağustos 2013 - 13:11 borsagundem.com

Diyabakır'da 2 gencin PKK'ya katılımasınından diğer aileyi sorumlu tutan aileler arasında silahlı çatışma çıktı

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde ailelerinden 2 gencin PKK'ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutan 'Uğurlu' ailesi fertleri arasındaki tartışma, silahlı çatışmaya döndü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.
Olay, Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu'nun bir oğlu ile bir yeğeni 3 gün önce kayboldu. Uğurlu ailesi iddiaya göre, çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığını öğrendi. Uğurlu ailesi, Ömer Tekin'in BDP'den belediye encümeni olması nedeniyle çocuklarının dağa çıkmasından sorumlu tutması üzerine iki aile arasında dün kısa süren tartışma çıktı. Bu sabah da devam eden tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.
Çıkan silahlı çatışmada, ilk belirlemelere göre aralarında 2 kadının da bulunduğu 8 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Köye sevk edilen jandarma ekipleri, köye giriş-çıkışları kontrol altına alırken, savcılık olay yerinde incelemeye başladı.
Ölü 8 kişinin cesedi Hazro Devlet Hastanesi'nde getirilirken, 9 yaralı da Hazro ve Silvan ilçeleri ile Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan Gür18 Ağustos 2013 11:18

    Bizler emniyetin ve TSK.nin bu olaylara karışmasını bir türlü hazmedmiyoruz.Çünkü Türk devlerinin güvenliğinden sorumlu olan bu güçler PKK.hainleri arasındaki çatışmalarda taraf olmamalı-bunlar birbirlerine girsin,hainler yok olsun.Karışmasın güvenlik güçleri..

  • al sana fırsat17 Ağustos 2013 14:25

    bak gör bu benim kürt kardeşim işte böle insanlara devlet her türlü desteği vermeliki halk kafasındaki gerçek düşünceyi korkmadan uygulaya bilsin ..baskıyla korkuyla yapmak istemediklerini sölemek istemediklerini sölemesin ..acilen devlet o insanlara gereken desteği vermeli o ailenin yanında olmalı