E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet: Aşı kul hakkına girer---

Diyanet: Aşı kul hakkına girer

Diyanet: Aşı kul hakkına girer
29 Mayıs 2021 - 21:18 borsagundem.com

Diyanet'ten aşı açıklaması: Yaptırmamak kul hakkına girer

Din İşleri Yüksek Kurulu salgın döneminde aşı yaptırmamanın kul ve kamu hakkı olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.

Toplantıda, “Toplum sağlığını tehdit eden salgın hastalıklara karşı aşı yaptırmamak kul ve kamu hakkı olarak değerlendirilebilir mi?” sorusu müzakere edildi, tedbirlere uymamanın “kul hakkı” değerlendirildiğini ifade edildi.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’nun yaptığı açıklamada Hz Muhammed’in hadislerinden ve İslam kaynaklarından örnekler verildi.

“Dinimiz, insan hayatının korunmasını esas almış ve buna zarar verecek unsurların ortadan kaldırılmasını emretmiştir. Sağlığın korunması için önleyici tedbirlere başvurulması ve hastalandıktan sonra tedavi olunmasının gerekliliği de bu esas üzerine bina edilmiştir” denilen açıklamanın sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

Sonuç olarak, sağlık otoritelerince “salgın” olarak ilan edilen bir hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli tedavilerin uygulanması noktasında Müslümanlar üzerlerine düşen görevi yapmakla dinen mesuldürler. Bu itibarla bilimsel usullere uygun olarak üretilen, alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur. Buna göre toplum sağlığını tehlikeye atacağı konusunda galip zan bulunan durumlarda gerekli tedbirlere uymamak, kul ve kamu hakkı ihlali olur.

 

Vaka sayısı 8 binin altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reserpin30 Mayıs 2021 16:25

    Sayın diyanet yetkilileri dize bir sorum olacak. Halkı geçim derdinde emeklisi asgari ucretlisi yarı ac yarı tok yaşarken bizi yönetenlerin çift maas alması yine saraylarda yaşaması kendi yandaşlarına torpil geçmesi kul hakkına girmez mi ?

  • başkanı böyle olursa30 Mayıs 2021 15:31

    Diyaneti tamamen hurafe ve yobazların merkezi haline getirdiler.

  • Bika30 Mayıs 2021 14:52

    Haydi Fatih Erbakan aşıya! Bu yaştan sonra kısırlaşacağım diye korkma.

  • VATANDAŞ30 Mayıs 2021 04:12

    SİZ KİMSİNİZKİ KUL HAKKINI BİLECEKSİNZ... SİZ İLK ÖNCE VATANDAŞIN PARALARINI NASIL HARCADIĞINIZI ANLATINNN... HERKEZİN KENDİ BEDENİ HAKKINDAKİ ÖZGÜR İFADE İKRİ VAR SİZEMİ SORACAK VEYA SİZ KİMSİNİZKİ İNSANLARI KUTUPLAŞTIRIYORSUNUZZZ...???  

  • vatandaş29 Mayıs 2021 22:25

    anladığım kadarıyla Yazılanlar sadece müslümanlar için geçerli ?? o zaman sorun yok... müslüman olan arkadaşlar aşılarınızı yaptırın sorgulamaya falan kalkışmayın kul hakkınada girmeyin hadi bakalım girin sıraya  :)  :)