E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile telefonda görüştü---

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile telefonda görüştü
22 Ocak 2022 - 08:32 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile telefonda görüştü. Söz konusu adım, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında 2008 yılından bu yana yapılan ilk resmi görüşme olması bakımından önem taşıyor.

Türkiye, Ermenistan ile ilişkileri nomalleştirme sürecini başlattıktan sonra benzer bir adımı İsrail ile de atmaya hazırlanıyor. İsrail’le ilişkileri yeniden normale döndürme konusunda Ankara ile Tel Aviv arasında önemli bir gelişme önceki akşam yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"BİR ZİYARET OLABİLİR"

Çavuşoğlu-Lapid görüşmesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dört gün önceki “İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un Türkiye’ye bir ziyareti olabilir” açıklamasından sonra yapılması dikkat çekti. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Ocak’ta da İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’u arayarak annesi Aura Herzog’un vefatı nedeniyle taziyelerini iletmişti.

Dışişleri Bakanlığı, bir açıklamayla iki ülke dışişleri bakanının telefonda görüştüğünü duyururken, görüşmenin içeriğine dair bilgi paylaşmadı.

BUZLAR ERİYOR

İsrail Haber sitesi Times of Israel, iki ülke dışişleri bakanları arasındaki son telefon görüşmesinin 2008 yılında gerçekleştiğini, bunun 13 yıl sonra bir ilk olduğunu yazdı. Haaretz gazetesi ise bu görüşmenin iki ülke arasında ‘eriyen buzlara dair bir başka işaret’ olduğunu kaydetti. İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Haaretz’e aktardığına göre, Çavuşoğlu, korona virüse yakalanan Lapid’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Aynı haberde, Lapid’in 10 günden fazla bir süre önce korona virüse yakalandığı, karantinasının da hafta başında sonlandığı vurgulandı.

Çavuşoğlu'dan GKRY'ye sert tepki: Bedelini ödetiriz

Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ22 Ocak 2022 11:45

    israil ile ne zaman ilişkilerimiz düzelmeye başladı ise ekonomimiz düzelmiş ve borsamız uçmuştur.