E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeutsche Bank'ta 6 milyar dolarlık hata---

Deutsche Bank'ta 6 milyar dolarlık hata

Deutsche Bank'ta 6 milyar dolarlık hata
20 Ekim 2015 - 02:52 borsagundem.com

Alman Deutsche Bank'ta 'fat finger' (şişman parmak) hatası sonucu bir hedge fona 6 milyar dolar fazla ödeme yapıldığı ortaya çıktı

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, bu yılın başında “fat finger” yani Türkçe’de “şişman parmak” olarak bilinen bir hata nedeniyle bir hedge fona yanlışlıkla 6 milyar dolar ödedi.

Financial Times gazetesinde yer alan haberde, hatanın ertesi gün fark edildiği ve meblağının tamamının geri ödendiği ifade edildi.

“Şişman parmak hatası” genelde bir banka çalışanı bilgi girerken yanlışlık yaptığı zaman kullanılıyor. Para kaybı için genelleşmiş bir kavram değil.

'UTANÇ VERİCİ'

Hata sonucu ödenen 6 milyar doların geri alınmasına rağmen olay, Almanya ve yurtdışında birçok soruşturmaya muhatap olan ve itibar kazanmak için yönetimde yenileşmeye giden Deutsche Bank için 'utanç verici bir darbe' olarak değerlendirildi. 

6 milyar dolarlık hatanın, bankanın forex satış ekibinin bir genç üyesi tarafından yapıldığı ve net değer yerine brüt rakamın işlendiği bildirildi.

Şişman parmak denilen hatanın finans dünyasında sıkça yaşandığı ancak bu miktarda bir hatanın nadiren meydana geldiği bildirildi. Olayli ilgili Deutsche Bank'ın üst yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)