E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDetaylı analiz: Metal fiyatlarını destekleyen unsurlar---

Detaylı analiz: Metal fiyatlarını destekleyen unsurlar

Detaylı analiz: Metal fiyatlarını destekleyen unsurlar
24 Haziran 2021 - 11:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Londra Metal Borsası ve metallerin teknik analizinde son dönemde yaşana volatil gelişmeler inceleniyor.

İnfo Yatırım, Londra Metal Borsası haftalık bülteni ile haftalık stok değişimleri ve gelişmeleri yakından inceliyor. Bu gelişmelerin yanı sıra alüminyum, bakır, çinko, nikel, kalay ve kurşun teknik analizlerine ulaşabilirsiniz. Yurt dışı piyasalarda hisse ve emtia işlemleri yapmaya olanak sağlayan kurumun analizi şu şekilde:

HAFTALIK GELİŞMELER

-Endüstriyel metallerde görülen yükseliş trendi, Çin'den emtia fiyatlarına yönelik yapılan uyarılar ile birlikte yerini bir miktar volatil seyre bırakmıştır.

-Gevşeyen Kovid-19 kısıtlamaları ile birlikte Asya'daki gelişmekte olan ülkelerin, emtia üretim kapasitelerini artırmaya başlamaları, endüstriyel metal stoklarını artırmaktadır.

-Çin tarafından açıklanan son beş yıllık büyüme planında, özellikle bakır gibi metallerin daha fazla talep edileceğine işaret edilmesi; bakır fiyatlarını destekleyebilir.

-ABD'de ise, artan emtia fiyatlarına yönelik endişelerin, politika yapıcılar tarafından sıkça dile getiriliyor olması; endüstriyel metal fiyatları üzerinde baskı oluşturabilir.

-Uzun vadede, Avrupa Birliği ile Çin arasında imzalanması beklenen ikili ticaret hacmini artırabilecek yeni anlaşmalar, endüstriyel metalleri destekleyecektir.

HAFTALIK STOK DEĞİŞİMLERİ

-Haftalık bazda stok verilerine bakıldığında, metaller arasında farklılaşmaların çıktığı görülmektedir.

-Alüminyum ve bakır stoklarındaki haftalık yükseliş yatırımcıların dikkatini çekerken; fiyatlar üzerinde de baskı oluşturmaktadır.

-Nikel stoklarındaki yükseliş ise, dönemsel olarak algılanırken; fiyatların bir bant hareket içerisinde devam etmesini desteklemiştir.

-Kurşun stokları ise, haftalık bazda herhangi bir değişim göstermeyerek; önce haftalardan devam eden arz eksikliğini devam ettirmektedir.

-Son olarak, çinko stoklarındaki yükseliş ise, piyasa katılımcıları tarafından beklenmeyen bir gelişme olarak öne çıkmış ve fiyatları baskılamıştır.

Teknik analize ulaşmak için tıklayınız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)