E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Derin topladı, paralel kullandı"---

"Derin topladı, paralel kullandı"

Derin topladı, paralel kullandı
05 Şubat 2014 - 05:55 borsagundem.com

Hozat Emniyeti'ndeki fişlemeleri inceleyen Meclis Alt Komisyonu, "Paralel devlet denilen yapıya mensup görevlileri" işaret etti

Tunceli Hozat Emniyeti’nde 14 ay önce ortaya çıkan fişlemeleri inceleyen Meclis Alt Komisyonu, “Paralel devlet denilen yapıya mensup görevlileri” sorumlu tuttu ancak fişleri düzenleyenlerin isimlerine ulaşamadı.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner başkanlığında yazılan raporda, özetle şu tespitlere yer verildi: “1980 ihtilalinden bu tarafa, bölgede yaşayan vatandaşlarımız hakkında derin devletin kolluk güçleri aracılığıyla, biyografik bilgi fişlerinde geçen nitelikte bilgi topladığı, bu bilgilerin daha sonraki tarihlerde bugün adına paralel devlet dediğiniz yapıya mensup görevliler tarafından amacı dışında kullanılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülmektedir. Komisyonumuz tarafından bu evrakların ne zaman, kim tarafından, ne şekilde, ne amaçla hazırlandığını ve nereye, nasıl kaydedildiğine ilişkin bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır. Savcılık tarafından bilgisayar imajlarının bilirkişilere incelettirilmesi sonucunda daha sağlıklı sonuçlara ulaşılacağı düşünülmekte olup suçu ve suçluyu bulma görevi adli kolluk ve adli makamlara aittir. Fişlendiği iddiasında bulunan vatandaşların kolluk güçlerince kendisi hakkında toplanan bilgilere ulaşma imkanının belirli bir zaman sonra sağlanması gerekmektedir.”  (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)