E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge Yatırım Holding karını %27 artırdı---

Denge Yatırım Holding karını %27 artırdı

Denge Yatırım Holding karını %27 artırdı
22 Ağustos 2016 - 20:16 borsagundem.com

Denge Yatırım Holding’in bağımsız denetimden geçmiş 30 Haziran 2016 tarihli Konsolide Finansal Tabloları ve dipnotları açıklandı

Denge Yatırım Holding’in bağımsız denetimden geçmiş 30 Haziran 2016 tarihli Konsolide Finansal Tabloları ve dipnotları 19 Ağustos 2016 tarihinde KAP’ta duyurularak açıklandı.

Global ölçekte etkili olan dalgalı ekonomik ve finansal ortam, FED’in faiz artırımı konusuna yönelik yoğun piyasa gündemi ve Türkiye’de beş aydan kısa aralıkla yapılan iki genel seçime bağlı oluşan belirsizliklerin etkisi ile büyümenin beklentilerin altında kaldığı ve TL’de dikkate değer kayıpların yaşandığı 2015 yılındaki ekonomik ve piyasa görünümleri 2016 yılı Şubat ayından itibaren yeniden artmaya başlayan küresel risk iştahı ile birlikte değişmeye başlamıştır. Global piyasalarda düşük faiz ve yüksek likidite koşulları yeniden oluşmuştur.

Yılın ilk yarısında uluslararası piyasalarda FED’in faiz düzenlemelerine ilişkin beklentilere bağlı dalgalanmalar, Brexit kararı öncesi ve sonrasında yaşanan olumsuzluklar, ülkemizde ise Mayıs başında Başbakanlık değişikliği sürecine bağlı gelişmelere rağmen Türkiye’de piyasalarda Şubat ayında artmaya başlayan olumlu algı 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar sürmüştür.

İvme kazanan iç talebe bağlı olarak 2016 ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yıllık bazda %4.8 büyümüş, aynı etkiyle yılın ikinci çeyreğinde de büyümesini sürdürmüştür.

Denge Grubu, bu ekonomik ve finansal ortamda ana faaliyet konularına odaklanarak; güçlü özkaynak yapısı, sahip olduğu yüksek likidite ile ana ortaklık paylarının 2012 yılındaki halka arzından bu yana yakalamış olduğu istikrarlı karlılık ve büyüme trendini 2016 yılının ilk yarısında da sürdürmüştür.

Şirketimizin bağımsız denetimden geçmiş 30 Haziran 2016 tarihli konsolide finansal tablolarına göre Grubun göre 2016 ilk 6 aylık net dönem karı 5 Milyon 610 Bin 385 TL, toplam konsolide kaynaklar 52 Milyon 965 Bin 715 TL, ana ortaklığa ait özkaynaklar ise 52 Milyon 253 Bin 884 TL olarak gerçekleşti.

Bu sonuçlar, Grubumuzun net dönem karının geçen yılın aynı dönemine göre %27,92, özvarlıklarının ise %27 oranında artışına işaret ediyor

Denge Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali KEYDAL, Grubun 2016 yılı ilk yarısına ait finansal sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede “Halka arz öncesi 2011 yılsonu finansal tablolarımızda 6 Milyon 425 Bin TL olan özvarlıklarımız ile karşılaştırdığımızda ise, halka arz gelirlerimizin de katkısıyla, 7 katından daha fazla bir seviyeye ulaşan özvarlıklarımızla Grup olarak 4,5 yılda kat etmiş olduğumuz mesafeyi açık bir şekilde değerlendirebiliyor ve bu sonuçların pay sahiplerimize halka arz sırasında sunduğumuz projeksiyonların çok üzerinde olduğunu bir kez daha memnuniyetle görüyoruz. Bu süreçte gerek uluslararası piyasalarda yaşanan birçok önemli kriz ve dalgalanmalar gerekse ülkemizdeki geçici dalgalanmalara rağmen, özkaynaklara dayalı büyüme stratejimiz ve grubumuzun kriz yönetimindeki deneyimleri sayesinde tüm badireleri atlatarak bir kez daha başarılı bir yarıyılı daha geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi, tüm paydaşlarımızın değerli katkıları ile Grubumuz 2016 yılının ikinci yarısında da bu başarılı bir performansı sürdürerek hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bu başarılı sonuçlara katkılarından dolayı yönetim ekibimiz, çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)