E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDemokratlar çevre fonlarına trilyonlar yağdıracak---

Demokratlar çevre fonlarına trilyonlar yağdıracak

Demokratlar çevre fonlarına trilyonlar yağdıracak
30 Temmuz 2020 - 16:27 borsagundem.com

ABD seçimlerinde Demokratların zaferi ihtimali artarken borsa Biden’ın projelerini satın almaya başladı. Biden çevreci fonları destekleyecek plana 2 trilyon dolar harcamayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Demokratların Beyaz Saray’ı ve ABD Senatosu'nu kazanma olasılığı giderek daha fazla artıyor. Yatırımcılar içinse bu, Joe Biden başkanlığı altında gelişmesi muhtemel "yeşil" hisse senetlerini gözden geçirme zamanının geldiğini belirtiyor.

Marketwatch yazarı Michael Brush bu haftaki yazısında yeşil fonlar olarak adlandırılan ve Demokratların zaferi durumunda güçlenmesi beklenen çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerine öncelik veren fonları (ESG) değerlendirdi. Biden’in zaferi durumunda uygulayacağını açıkladığı 2 trilyon dolarlık yeşil plan bu fonların değerlenmesini sağlayacak.

Brush’ın yazısında fikrini aldığı 3 ESG fonu yöneticisi Demokratların zaferi durumunda çevre hassasiyeti olan ve karbon salınımını kontrol eden şirketlerin güçleneceğini belirtiyorlar.

Varlık yönetimi şirketi Impax’ın Politika Analisti Chris Dodwell’e göre Biden’ın iddialı planı 2035 yılına kadar enerji üretiminde karbon kullanımının nötr seviyeye düşürülmesini hedefliyor. Dodwell’e göre bu tip uzun vadeli hedefler ulaşılması mümkün olmasa bile yine de bir miktar başarı sağlıyor.

Biden’ın planın içerisindeki bir diğer hedefse çevre hassasiyetli fon yöneticilerini kapsamlı bir şekilde destekliyor. John Hancock şirketinin büyük sermayeli ESG fonu yöneticisi Cheryl Smith, Biden’ın projesi için, “Yaptığı her şey ESG yatırımcıları olarak bizlerin yıllardır tartıştığı stratejiyle aynı doğrultuda” ifadelerine yer veriyor.

Smith bahsettiği dönüşümle yeşil altyapı ve yeşil arabalar, karbon sıfır enerji kullanımı, enerji tasarruflu binalar, yeşil inovasyona yatırım, temiz tarım ve istihdam yaratmaya odaklanmayı kastediyor.

Biden’ın başkanlığı henüz kesinleşmiş bir senaryo değil. Bununla birlikte ABD seçimleri Demokratların başarısıyla sonuçlansa bile bu planların yürürlüğe girmesi yasal süreçlere takılabilir

Pax’ın küresel çevre fonu yöneticilerinden Hubert Aarts bu sorunlara dikkat çekerek, “Bana kalırsa tüm bu planlara sahip olmak harika bir şey. Fakat asıl zorluk bunları yürütmekte” ifadelerine yer veriyor. Aarts bir diğer önemli noktaya daha dikkat çekerek, “İkincisi ise bunu yapmak için vergileri mi arttıracaklar?” sorusunu soruyor. Aarts’a göre ise vergilerin arttırılması ihtimali planın yürürlüğe girmesini zorlaştıracak.

Dolardaki zayıflık ciddileşiyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilere paralel

 

ABD ekonomisinde büyük çöküş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)