E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatlarındaki spekülasyona müdahale!---

Demir fiyatlarındaki spekülasyona müdahale!

Demir fiyatlarındaki spekülasyona müdahale!
23 Aralık 2020 - 15:53 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri ve çelik fiyatları spekülatif işlemlerin sınırlanmasıyla zirve seviyelerden geriledi

Demir cevheri vadeli fiyatları, Çin'de işlem kurallarında yapılan değişiklikler ve yeni korona virüs tipine dair endişelerin getirdiği kâr realizasyonu ile geriledi.

Çelik üretiminde hammadde konumundaki demir cevherinin fiyatları bu haftanın başında birkaç yılın en yüksek seviyelerini görmüştü.

Dalian piyasa düzenleme kurumu, bu yılın en çok talep gören emtia biriminin işlemlerini sınırlandırmak için çalışmalarını artırdı. Spekülatif işlemler nedeniyle demir cevheri fiyatları iki katından fazlasına çıktı.

Dalian demir cevheri vadeli kontratları %9.1 gerilemesinin ardından günü %5.8 düşüşle ton başına 1,026.50 yuan (156.95 dolar) seviyesinde kapattı. Bu seviye, Pazartesi günü 1,147 yuan ile gördüğü en yüksek seviyeden %11 gerilemeye işaret ediyor.

Shanghai vadeli işlemler borsasında nervürlü çelik, sıcak haddelenmiş çelik (HRC) rulo ve paslanmaz çelik fiyatları sırasıyla %4.1, %3.7, %2.5 düştü.

ATM’lerde kripto para devri başlıyor

Gümüş fiyatlarında yüzde 100 artış beklentisi

Petrol fiyatlarında toparlanmanın devam etmesi bekleniyor

Küresel ham çelik üretimi kasımda arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk ceneviz24 Aralık 2020 11:00

    ben yini bir ev yapmak istiyorum demir fiyatı cok yükselmeye gitmiş takılı kalmışız ortada ve 6 Cocuk var bana cok baskı yapıyor lar yeni ev yapmamı istiyor lar.

  • Vatandad23 Aralık 2020 19:13

    Arkadaş iç piyasada neden düşmüyo bu demir dolar düşüyo cevher düşüyo nedense iç piyasada artiyo ..devlet el atsın dicemde bu güne kadar neredeydiler..